Der bliver solgt 18 millioner foldbare telefoner i 2023

I 2022 stod Samsung for 82 procent af de godt 12 millioner solgte foldbare telefoner – markedet vokser markant i 2023.

Der bliver solgt 18 millioner foldbare telefoner i 2023

I en ny rapport forudsiges det, at leverancerne af foldbare telefoner vil stige med 44 procent i 2023 sammenlignet med 2022 – det giver en vækst på 44 procent.

I 2022 blev der solgt 12,8 millioner foldbare smartphones, hvilket bliver markant overgået her i 2023 med 18,5 millioner solgte enheder. Det forudsiger analysebureauet Trendforce.

Se også: Foldbare telefoner med abonnement

Rapport om hængsler til foldbare telefoner

Tallene kommer fra en analyse, der egentlig handler om hængsler til foldbare enheder. Analysen forudsiger, i takt med, at de foldbare modeller bliver mere udbredte, så vil producenterne søge efter omkostningseffektive komponenter, begyndende med hængslerne.

Det samlede marked for hængsler vil i 2023 nå op på 500 millioner dollars, hvilket er en stigning på 14,6 % i forhold til året før. Hvis man søger viden om hængsler til foldbare enheder, så kan vi fortælle, at de vigtigste aktører inden for markedet er KH Vatech og S-connect, som begge leverer U-formede hængsler til Samsung.

Se også: De bedste foldbare telefoner

Brugerne bekymrede for folden på skærmen på foldbare telefoner

Smartphone-brugere, der kigger efter en foldbar telefon, er mest bekymrede over folden i midten af det foldbare panel, der deler skærmen i to.

Trendforce slår fast, at Samsung er klar over dette problem, men at de fortsat vil benytte den type U-formede enaksehængsel, som de hidtil har brugt og som giver skærmen en lille synlig rille eller fold.

Se også: Priser på klapmobiler

Samsung står for 82 procent af de solgte foldbare telefoner

Samsung solgte 82 % af alle foldbare i 2022, fordi andre producenter som Xiaomi, Oppo og vivo kun sælger deres enheder i Kina og det i begrænsede mængder.

Motorola sælger dog også deres foldbare telefoner fra Razr-serien, hvor Razr 2022 er den nyeste, på globalt plan, men det tilsyneladende ikke i så stort et omfang.

Samsung var sammen med Huawei den første mobilproducent, der satsede på foldbare telefoner. Første generation fik voldsom kritik, blandt andet var der problemer med skærmen, men flere af de største problemer blev løst med anden og særligt tredje generation og noget tyder på, at Samsung i hvert fald for en tid endnu kan lukrere på at have været først ude af starthullerne på den front.