Google halverer afgifterne på PlayStore-abonnementer

Google vil reducere afgifter på abonnementer i Play Store til 15 procent og det skulle ske fra allerførste dag, abonnementet starter.

Google halverer afgifterne på PlayStore-abonnementer

Selskaber som Google og Apple kræver, at udviklere skal betale en afgift for at sælge app, in-ap køb og abonnementer via deres appbutikker. I en lang periode har udviklerne ikke rigtig haft et valg omkring det hele, men inden for de seneste år er flere og flere udviklere begyndt at ytre sin holdning om systemet og klage over den procentdel, de har været nødt til at betale til selskaberne bag appbutikkerne.

Fremover kræver Google kun 15 procent for abonnementer i Play Store

Som oftest er afgiften omkring 30 procent, men Google har netop annonceret ændringer i de afgifter, de kræver for abonnementer.

Ændringerne betyder, at Google halverer afgiften til 15 procent. Google nævner i samme omgang, at de tidligere har tilbudt udviklerne en afgift på 15 procent, men kun hvis abonnenten bandt sig til et abonnement på 12 måneder.

Ændringerne forventes at træde i kraft januar 2022.

Se også: Billige Android telefoner

Reduktion fra allerførste dag abonnementet starter

Men ifølge Google har de hørt, at kundeafgang gør det svært for abonnementsvirksomheder at drage fordel af denne reducerede sats. Derfor forenkler de tingene for at sikre, at de kan gøre det.

“For at hjælpe med at understøtte de specifikke behov hos udviklere, der tilbyder abonnementer, nedsætter vi fra den 1. januar 2022 servicegebyret for alle abonnementer på Google Play fra 30 % til 15 % fra første dag.”

Vi forestiller os, at dette træk ikke er helt uselvisk fra Googles side. Det er super for udviklere, der vil benytte Play Store, men det hjælper også Google i forhold til myndigheder, da det viser, at Google er villige til at give sig.  Det kan hjælpe selskabet med at undgå videre retssager og problemer, da Google – og også Apple – er i søgelyset hos flere myndigheder verden over for at have urimelige vilkår i deres app stores.

Se også: Nyheder om betaling i app stores