Nvidia trækker sig fra ARM-opkøb

NVIDIA havde store planer om at opkøbe chipdesign-firmaet ARM for 40 milliarder dollars - efter pres fra myndigheder lader opkøbet til at være gået i vasken.

Nvidia trækker sig fra ARM-opkøb

NVIDIA har siden 2020 forsøgt at købe den britiske chipdesigner ARM, men opkøbet har skabt bekymringer inden for hele industrien og er endnu ikke blevet godkendt af myndighederne. Nu hedder det sig, at der aldrig bliver tale om et opkøb, for NVIDIA har helt enkelt trukket sig fra forhandlingerne.

Forventer ikke at kunne lukke aftale

Ifølge Bloomberg har NVIDIA informeret sine samarbejdspartnere om, at de ikke forventer at kunne lukke aftalen, mens ARM’s nuværende ejer SoftBank gør sig klar til få selskabet børsnoteret.

Kort efter, at offentligheden hørte om opkøbet, udtrykte store teknologiselskaber som Qualcomm, Microsoft og Google bekymring for, at et sådant opkøb kunne betyde en uretfærdig konkurrencemæssig fordel for NVIDIA.

Se også: Priser på de bedste tech produkter

Opkøb i myndighedernes søgelys i hele verden

ARM’s chipdesigns bruges trods alt af en hel række konkurrerende selskaber. Selvom NVIDIA lover, at de vil beholde sin forretningsmodel selv efter et opkøb, så har myndigheder i både USA, Europa, Storbritannien og tilmed i Kina påbegyndt undersøgelser omkring antitrust og forsøger at forhindre opkøbet.

Officielt er NVIDIA’s repræsentanter stadig håbefulde omkring en positiv afslutning af opkøbet, så den kan gennemføres. SoftBank og ARM har ikke kommenteret historien. Skule opkøbet nu mod forventning blive gennemført, vil det koste NVIDIA 40 milliarder dollars.

Se også: Nyheder om erhverv i tech