OpenAI lancerer ChatGPT til små og mellemstore virksomheder

OpenAI lancerer et nyt abonnement til deres AI-chatbot ChatGPT, som er rettet mod mindre, selvbetjeningsorienterede virksomheder.

OpenAI lancerer ChatGPT til små og mellemstore virksomheder

Hidtil har ChatGPT været tilgængelig i en forbrugerrettet udgave og en Enterprise-udgave. Nu er OpenAI – firmaet bag – klar med et nyt abonnement kaldet Team.

Læs også: Volkswagen integrerer ChatGPT i sine biler

Billig adgang til OpenAI’s nyeste teknologier for mindre virksomheder

ChatGPT Team tilbyder et dedikeret arbejdsrum for teams på op til 149 personer, der bruger ChatGPT, samt administrationsværktøjer til ledelsen for teamet. Alle brugere i et ChatGPT-team får adgang til OpenAI’s seneste modeller – det vil sige GPT-4 (der genererer tekst), GPT-4 med Vision (der udover tekst kan forstå billeder) og DALL-E 3 (der genererer billeder). Teamet får også adgang til værktøjer, så ChatGPT kan analysere, redigere og hente information fra uploadede filer.

Men ChatGPT Team kan medlemmer af teamet også bygge og dele skræddersyede GPT’er. Det er særlige varianter – ja, nærmest apps – baseret på OpenAI’s GPT-sprogmodeller. GPT’er kræver ikke erfaring med at kode og kan være så enkle eller komplekse at skabe, som man vil. En GPT kan for eksempel indeholde en virksomheds proprietære kodebaser, så udviklere kan se deres stil og skabe ny kode, der er i overensstemmelse med bedste praksis.

Se også: Billig bogføringsprogram

Eksempler på, hvordan virksomheder kan anvende ChatGPT Team

Som endnu en fordel oplyser OpenAI, at ChatGPT Team-kunder med tiden får forskellige nye funktioner og forbedringer, og at selskabet ikke kommer til at bruge data eller samtaler fra teams til at træne sine sprogmodeller.

ChatGPT Team koster 30 dollar per bruger per måned eller 25 dollar per måned, hvis man betaler for et helt år ad gangen. Det er altså dyrere end ChatGPT Plus, der er OpenAI’s dyreste abonnement på ChatGPT med en pris på 20 dollar per måned.

Til gengæld er ChatGPT Team en hel del billigere end ChatGPT Enterprise, der koster hele 60 dollar per bruger per måned, og som kræver mindst 150 brugere og 12 måneders bindingstid.

Læs også: Snart kan ChatGPT erstatte Google Assistant på din Android-telefon

Stort potentiale for ChatGPT i virksomheder

ChatGPT Team lader derfor til at være den bedste løsning for små og mellemstore virksomheder, der vil have team-orienterede ChatGPT-funktioner uden at skulle betale en formue for dem. Det er nok et område, hvor der er penge at tjene.

Ifølge en ny undersøgelse udført af ResumeBuilder bruger 49 procent af alle virksomheder ChatGPT til opgaver som kodning, at skabe indhold som jobbeskrivelser og interviewspørgsmål samt sammenfatte dokumenter og møder. 30 procent siger, at de har tænkt sig at bruge ChatGPT i fremtiden.

Ifølge en undersøgelse fra Havard Business School er virksomheder, som bruger OpenAI’s værktøjer, mere produktive. De gennemfører 12,2 procent flere opgaver, og de bliver gennemført 25,1 procent hurtigere, ligesom opgaverne er af 40 procent højere kvalitet.

Læs også: Avis sagsøger OpenAI og Microsoft for at stjæle nyhedsindhold