Snart kan ChatGPT erstatte Google Assistant på din Android-telefon

Snart vil det blive muligt at gøre ChatGPT som standardassistent på Android-telefoner. Dermed kan man tilgå ChatGPT lige så nemt, som man er vant til med Google Assistent.

Snart kan ChatGPT erstatte Google Assistant på din Android-telefon

Den hotteste teknologitrend i 2023 var uden tvivl generativ AI med chatbots som OpenAI’s ChatGPT i spidsen. Der er mange måder, hvorpå man kan bruge ChatGPT på sin Android-telefon. Den måske nemmeste måde er at downloade den officielle ChatGPT-app til Android.

Men alligevel er det ikke helt lige så let at bruge ChatGPT, som det er at snakke til Google Assistent. Med Google Assistent kan man blot holde tænd/sluk-knappen nede eller bruge en lignende genvejstast eller bevægelse på skærmen for at åbne assistenten på et splitsekund. Det kan man ikke med ChatGPT, men det bliver snart muligt.

Kode i den seneste version af ChatGPT til Android tyder nemlig på, at man snart kan indstille den til at være standardassistent på Android-telefoner fra producenter som Samsung og OnePlus.

Læs også: OpenAI lancerer gratis stemmestyring i ChatGPT midt i direktørkaos

Interager med ChatGPT fra en hvilken som helst skærm

ChatGPT version 1.2023.352, der kom i december måned, har en ny aktivitet med navnet com-openai.voice.assistant.AssistantActivity. Aktiviteten er slået fra som standard. Slår man den til og åbner den, kommer der et overlay på skærmen med samme animation, som når man indtaler en prompt i appen.

Dette overlay lægger sig over andre apps og fylder ikke hele skærmen, ligesom man kender fra Google Assistent. Det tyder på, at man kan interagere med ChatGPT fra en hvilken som helst skærm uden at forlade den app, man befinder sig i.

Ved en tidlig test stoppede den indledende animation dog aldrig, og hele brugerfladen lukkede ned, inden man fik chance for at stille et spørgsmål til chatbotten. Det skyldes formentlig blot, at funktionen endnu ikke er udviklet færdig.

Når funktionen bliver færdigudviklet, vil det være muligt at angive ChatGPT som standardapp for digital assistent. Der vil højst sandsynligt komme en genvej i ChatGPT, hvor brugeren kan vælge at angive ChatGPT som standardapp. Alternativt kan man gå til Indstillinger > Apps > Standardapps > App for digital assistent. Her kan man, når det bliver muligt, skifte Google Assistent ud med ChatGPT – eller en anden kompatibel digital assistent for den sags skyld.

Dermed bliver det muligt for brugere at åbne ChatGPT blot ved at holde fingeren tænd/sluk-knappen nede i et sekunds tid eller ved at swipe fingeren fra et af de nedre hjørner på en hvilken som helst skærm. Desværre vil ChatGPT-appen ikke kunne aktiveres ved at sige såkaldte hotwords, ligesom man kan sige “OK Google” for at aktivere Google Assistent. Den funktionalitet kræver nemlig adgang til særlige API’er, som det kun er betroede, forudinstallerede apps, der har adgang til.

Med tanke på, at Google når som helst lancerer Assistant med Bard, giver det mening, at OpenAI vil gøre det lettere for Android-brugere at få adgang til ChatGPT, så de ikke bruger Bard bare fordi, det er lettere.

Læs også: Nu kommer Google Assistent med AI-chatbotten Bard

ChatGPT kan åbnes via hurtigindstillinger

Ud over ChatGPT bliver mulig at vælge som standardapp for digital assistent arbejder OpenAI også på at gøre appen lettere tilgængelig ad andre veje. Den seneste version af Android-appen har også fået understøttelse af hurtigindstillinger. Ved at tilføje ChatGPT i hurtigindstillinger kan man få adgang til det kommende overlay-layout, så man kan tale til ChatGPT fra enhver skærm.

Den foreløbige kode i appen indikerer, at det vil kræve et abonnement på ChatGPT Plus for at bruge denne funktion.

Læs også: Microsoft lancerer AI-chatbotten Copilot som app til iPad og iPhone