Samsung sænker smartphoneproduktion med 30 millioner enheder

Inflation, mangel på komponenter og krigen i Ukraine tvinger Samsung til at nedjustere smartphone-produktionen med 30 millioner enheder i 2022.

Samsung sænker smartphoneproduktion med 30 millioner enheder

Ifølge et nyt rygte fra en pålidelig sydkoreansk nyhedskilde skal Samsung producere 30 millioner færre smartphones i 2022.

Samsung forventes at tilpasse produktionen i alle prisklasser fra de billigste modeller til flagskibene.

Inflation, mangel på komponenter og krig

Der er tre hovedårsager til nedskæringen i produktionen, nemlig stigende inflation og dermed nedgang i købelyst, manglen på komponenter og krigen i Ukraine.

Oprindeligt havde Samsung intentioner om at producere 310 millioner smartphones i 2022, men den seneste udvikling har tvunget den sydkoreanske techgigant til at skære ned, så antallet i stedet ligger på 280 millioner enheder.

Trods et rekordgodt første kvartal, når det gælder omsætning og et estimeret salg på 73,7 millioner enheder på verdensplan, er Samsung nødt til at ændre på sin målsætning for året.

Se også: Laveste priser på Samsung S22

Apple også ramt

Andre store aktører som Apple siges også at skære i produktionen. For Apples del drejer det sig for eksempel om 20 procent færre iPhone SE-telefoner.

SE-serien er selskabets billigste model og Apple har ikke helt samme fortjeneste på den serie som på de dyrere telefoner. Derfor er det formentlig begrænset, hvordan hårdt Apple bliver ramt.

Samtidig har Apple formået at øge indtægterne på selskabets efterhånden mange tjenester og services, så de det store billede skal Apple nok komme helskindet igennem den nuværende meget turbulente tid.

Se også: Laveste priser på iPhone