Skyhøjt salg af Galaxy S22 løfter Samsungs regnskab

Samsung kom stærkt ud af andet kvartal, blandt andet takket være flot salg af Galaxy S22-serien. Chipset og halvlevere sælger også som varmt brød.

Skyhøjt salg af Galaxy S22 løfter Samsungs regnskab

Samsung har offentliggjort sine kvartalsregnskaber, og tallene for perioden april-juni 2022 ser imponerende ud. Det koreanske selskab afslørede, at dets omsætning var på 59,2 milliarder dollars, hvilket er 21 procent mere end i samme periode i 2021. Driftsresultatet var på 10,8 milliarder dollars, hvilket er 12 procent mere i forhold til året før.

Vækst på 29 procent på Galaxy 22-salget

Hvis man ser på salget i forskellige segmenter, kom halvdelen af det øgede salg fra Mobile eXperience (MX)-afdelingen, hvor premiumproduktet Galaxy S22-serien var meget mere eftertragtet sammenlignet med forgængerne i 2021.

Hele 29 procent vækst oplevede den del af selskabet.

Den stærke amerikanske dollar i forhold til den koreanske won gavnede Samsungs komponenthandel og indbragte et ekstra overskud på næsten 1 mia. dollars.

Se også: Test af Samsung telefoner

Chips og halvledere oplever fortsat høj vækst

Der forventes dog fortsat makroøkonomisk usikkerhed, og DS Division (Device Solutions, som omfatter hukommelseschips, halvledere og støberiprocesser) vil fokusere på porteføljeprodukter med høj værditilvækst, herunder udvidelse af nuværende knudepunkter og nye applikationer.

Det område oplevede en vækst på 24 procent sammenlignet med samme periode for et år siden.

Se også: Billigste Samsung Galaxy S22

Store forventninger til Note

Især mobilforretningen har store forventninger til sine nye foldables, der kommer den 10. august. Forventningerne er, at salget vil overgå salget af Galaxy Note-serien, så Note-serien er efterhånden dømt helt ude.