Sony starter egen afdeling til udvikling af mobilspil

Sony oplyser, at de har opkøbt Savage Game Studios og vil opbygge en egen afdeling til udviklingen af mobilspil.

Sony starter egen afdeling til udvikling af mobilspil

I en pressemeddelelse mandag annoncerede Sony, at de køber Savage Game Studios og gør det til en del af det nydannede PlayStation Studios Mobile Division, der udvikler spil til mobiler og er uafhængigt af Sonys udviklingsteam på konsolsiden.

Savage Game Studios har kontor i Helsinki og Berlin, og teamet arbejder allerede på et ikke-annonceret ”AAA mobiler live service action game.”

Grundlæggerne af studiet har tidligere arbejdet med mobilspilstudierne Rovio, Zynga, Supercell, Wargaming og Insomniac.

Se også: De bedste spil til PlayStation

PlayStation Mobile Division fokuserer på PS-titler til mobilen

Sony forklarer, at deres PlayStation Mobile Division har fokus på førsteparts Sony PlayStation titler og “at skabe nye oplevelser for spillerne gennem innovative spil på farten baseret på nye og eksisterende PlayStation IP, der opfylder Play Station Studios’ kvalitetsstandarder”.

Efter annonceringen skal Savage Game Studios’ egen ledelse fortsætte med at stå for den daglige drift. Vilkårene for opkøbet inklusive prisen er endnu ikke offentliggjort.

Se også: Hvilke telefoner er bedst til gaming?

Gigantisk milliardforretning

Det giver mening for et gaming-selskab som Sony at satse helhjertet på udviklingen af mobilspil. Ifølge den seneste rapport om mobilspil fra Sensor Tower omsatte spilbranchen for 157 milliarder kroner på mobilspil alene i første kvartal 2022.

Spiludviklerne NetEase, Activision Blizzard og Electronic Arts er i dag de største inden for mobil gaming.