Voldsom amerikansk satsning på chipproduktion i gang

USA har indset, at de skal satse meget mere på egen chipproduktion - ny lov til 52 milliarder dollars skal gøre USA mindre afhængige af Asien.

Voldsom amerikansk satsning på chipproduktion i gang

USA’s præsident Joe Biden har underskrevet en bekendtgørelse om gennemførelse af halvlederfinansieringen i CHIPS and Science Act of 2022. Det markerer en milepæl i udrulningen af den længe forsinkede lovgivning, der skal sikre, at USA kommer i gang med produktion af chips og halvledere.

Ifølge en erklæring fra Det Hvide Hus vil den nye lov “sænke varepriserne, skabe højt betalte produktionsjobs rundt om i landet og sikre, at vi fremstiller flere kritiske teknologier herhjemme”.

Se også: Hvem er de største tech-giganter?

Store summer i spil

Det nye CHIPS Implementation Steering Council er ansvarligt for gennemførelsen af loven, mens CHIPS.gov-webstedet vil fungere som en central ressource.

Præsident Biden underskrev loven tidligere i august. Lovgivningen, der oprindeligt blev foreslået for to år siden, omfatter 52 milliarder dollars i finansiering til at fremme amerikansk forskning og fremstilling af halvledere.

Repræsentanternes Hus og Senatet godkendte CHIPS and Science Act i sidste måned efter næsten to års forhandlinger.

Se også: Guide til de mest kraftfulde telefoner

Også private virksomheder investerer voldsomt i chipproduktion

Amerikanske Micron Technology har allerede detaljeret beskrevet planer om at investere 40 milliarder dollars i produktion af hukommelseschips.

Det er den største investering nogensinde i amerikansk hukommelsesproduktion og vil skabe anslået 40.000 amerikanske arbejdspladser, styrke den nationale sikkerhed og styrke den amerikanske forsyningskædes modstandsdygtighed i forhold til særligt Kina.

Efterspørgslen efter chipset vokser i kritiske markedssegmenter som bilindustrien og datacentre, drevet af den accelererende udbredelse af kunstig intelligens og 5G.

Qualcomm har også nævnt lovgivningen som en faktor i en fornyet aftale med GlobalFoundries. Selskabet er således gået med til at købe yderligere for 4,2 milliarder dollars i halvlederchips fra GlobalFoundries’ fabrik i New York, hvilket bringer den samlede forpligtelse op på 7,4 milliarder dollars i køb frem til 2028.