Dansk bredbåndsudbyder er verdens hurtigste

En lille dansk bredbåndsudbyder er, ifølge ny testrapport, verdens hurtigste.

Dansk bredbåndsudbyder er verdens hurtigste

Dit internet kan blive verdens hurtigste, hvis du bruger bredbåndsselskabet Hiper.
Den overraskende melding kan læses i Ooklas årlige rapport for Norden, hvor netop Hiper strøg ind på en førsteplads over internetudbydere.

I rapportens ses også, hvordan Hiper giver de danske konkurrenter baghjul med gennemsnittelige datahastigheder som er mellem sekg og tyve gange hurtigere end konkurrenterne.

”Det er et fantastisk resultat, og vi er stolte og glade over at vi lige nu er verdens hurtigste internetleverandør” siger Hipers administrerende direktør Stig Myken.

I testperioden som løb mellem april og september i år serverede Hiper datahastigheder på omkring 600 mbit/sek – en seksdobling i forhold til konkurrenter fra YouSee, Stofa, Energimidt og Fibia. Langsommest er Telia, Telenor og 3 som leverer mellem 50 og 34 mbit/s i download samt mellem 33 og 20 mbit/sek i uploadshastigheder.

Se også:  Tag et Netflix-tjek og se, om dit netværk holder [TIP]

De gennemsnittelige datahastigheder som målt af Ookla

Op til 1 Gbit/sekund

Hipers vilde hastigheder skyldes en satsning på internetpakker med hastigheder op til 1000 mbit/sekund. Hastighedsrekorden for Danmark er opnået i Frederikssund, hvor hastighedsmåleren blandt de 10% hurtigste forbindelser nåede op på 881 mbit/sekund.

”Vi har satset på at sætte fiberen fri og tilbyde 1.000 Mbit forbindelser, og det er en kæmpe succes” konstaterer Stig Myken, og tilføjer, at når resultatet ikke er helt oppe på 1.000 Mbit, så skyldes det at mange kunder er begrænset af deres egen pc eller kablingen i huset.” siger Stig Myken.

Selskabet bag rapporten står samtidig bag den populære app Speedtest.net, der i dag tæller hundrevis af millioner brugere. App’en benyttes over 8 millioner gange dagligt.

Du kan teste din egen internetforbindelse på selskabets hjemmeside

Læs også:  Test fastslår, hvem der har Danmarks hurtigste netværk