HTC One XL med 4G ligger klar til Danmark

HTC er klar til at sende 4G LTE-telefonen One XL på markedet i Danmark, men afventer at teleselskabernes mobilnet bliver klar.

HTC One XL med 4G ligger klar til Danmark

Samsung, Apple og Sony har produkter klar der understøtter lyn-hurtig data via det nye 4G LTE mobilnet. Det samme har HTC, der allerede sælger 4G-telefonen One XL i Tyskland og USA.

HTC One XL er 4G-udgaven af HTC One X.

Men selvom telefonen er klar, betyder det ikke, at den kan benyttes fuldt ud i Danmark. Flaskehalsen er teleselskaberne, der endnu ikke har mobilnettene klar til de nye 4G-smartphones.

Udover udbygningen er udfordringen, at selskaberne skal åbne for samtaletrafik i 4G nettet.

Telia, der er længst fremme, sælger allerede dataprodukter med 4G LTE. Inden for kort tid vil LTE-smartphones fungere på nettet, der også vil kunne håndtere opkald korrekt.

Baggrund: Hvorfor har vi ikke 4G-telefoner i Danmark

TDC og 3 arbejder også på 4G LTE netværk, men udfordres af den geografiske dækning, der i forhold til Telias, er yderst begrænset. Telenor, der kommer med 4G i starten af 2013, får samme dækning som Telia, da de to selskaber til den tid, har lagt deres netværk sammen.

One XL virker på data i Danmark

Til Mobilsiden.dk fortæller HTCs nordiske direktør, Peter Frølund, at selskabet er klar med HTC One XL til det danske marked, så snart teleselskaberne er parate med deres netværk.

Hvis en kunde køber One XL i Tyskland vil den på nuværende tidspunkt, kunne benytte 4G data i Danmark, såfremt SIM-kortet og netværket understøtter det, men samtaler vil blive en dårlig oplevelse, på grund af manglende understøttelse.

– Baggrund: Få styr på 4G LTE

HTC One XL kører 4G LTE på frekvenserne 800, 1800 og 2600 MHz og vil således også virke hos TDC, der senest har måtte sande, at iPhone 5, ikke vil kunne bruge 4G på deres net, på grund af forkerte frekvenser; iPhone 5 kan ikke køre på 2600 MHz, som er den frekvens at TDC benytter til 4G LTE.

HTC One XL har dual-core processor leveret af Qualcomm.

Læs også:
– 3 åbner 4G med iPhone 5 – men begrænset dækning
– Telenor klar med 4G ved årsskiftet
– Telia forøger upload på 4G LTE