Huawei droppet: TDCs 5G-netværk klar næste år

TDC er klar med 5G-netværk til hele Danmark i slutningen af 2020. Det bliver ikke Huawei der skal bygge det, men svenske Ericsson.

Huawei droppet: TDCs 5G-netværk klar næste år

TDC skriver i en pressemeddelelse, at de vil være klar med et landsdækkende 5G-netværk i udgangen af 2020. Derudover vil de teste 5G med udvalgte kunder og indlede udruldningen af det allerede i oktober i år.

Der har længe været snak om at Huawei skulle stå for at bygge 5G-infrastrukturen op, men overraskende nok er valget faldet på svenske Ericsson. Allison Kirkby, koncernchef og administrerende direktør for TDC Group, siger om samarbejdet:

“I det forløbne år har TDC forhandlet med adskillige leverandører om den forestående udrulning af 5G. TDC har forbundet hele Danmark i næsten 140 år, og i dag er jeg glad for at kunne meddele, at TDC har valgt Ericsson til at bygge og udrulle 5G-netværket og dermed indlede et nyt og spændende kapitel med trådløse forbindelser for Danmark og Skandinavien,”

Det betyder at om allerede to uger, bliver Ericsson igen hovedleverandør til TDC. Det var Ericsson også frem til 2014, hvor Huawei overtog en seksårig aftale til fire milliarder kroner. Den nye aftale med Ericsson løber til udgangen af 2023, og omfatter vedligeholdelse og udbygning af nuværende 4G-mobilnet, som Huawei indtil nu har stået for, samt bygge det nye lynhurtige 5G-net.

Læs også: Huawei skal levere netværk til TDC

Om aftalen siger Börje Ekholm, Koncernchef for Ericsson:

“TDC er den seneste serviceudbyder i Europa for hvem vi vil opbygge 5G. Vi er meget glade over partnerskabet med TDC, ikke blot inden for 5G, men også med den tilknyttede forskning, udvikling og innovation samt det absolut nyeste inden for drift med Ericsson Operations Engine. Vi vil samarbejde med TDC om at digitalisere den danske økonomi og således sikre, at de danske forbrugere, virksomheder og samfundet får glæde af de nye oplevelser, serviceydelser og muligheder, som 5G giver.”

Ikke alle har droppet Huawei

Selvom aftalen mellem TDC og Ericsson rammer Huawei hårdt, så er de ikke helt ude endnu. Teleselskabet 3 har nemlig stadig en aftale med Huawei om deres 5G-netværk. Derudover har TDC og 3 fornylig indgået en aftale om roaming, men om den bliver påvirket af TDCs aftale med Ericsson er endnu uvidst.

Telia har krøbet sig udenom og har valgt finske Nokia til deres 5G-netværk.

Læs også: Teleselskabet 3 indgår roamingaftale med TDC

Fakta om 5G-aftalen

  • Etableringen af 5G-nettet markerer en ny generation af konnektivitet – TDC bygger fremtidens infrastruktur. 5G leverer meget mere kapacitet, hurtigere internethastigheder på mobilnettet og muliggør hidtil usete digitale fremskridt og innovation.
  • Aftalen med Ericsson omfatter også partnerskab med TDC om opgradering af det nuværende 4G-net.
  • TDC forventer, at opgraderingen af udstyr i mobilnettet vil ske uden store gener for kunderne.
  • Det nye partnerskab mellem TDC og Ericsson indledes den 1. april 2019, og kontrakten løber til udgangen af 2023, hvor Ericsson vil levere udstyr og serviceydelser på TDC’s landsdækkende mobilnet.
  • Ericsson overtager driften af TDC’s net inkl. driftscenter, installation (field service), kundeoplevelser (customer experience management), planlægning og optimering af nettet.