Marvell præsenterer mobil-processor med 1GHz

Asus vil være verdens hurtigste med 800 MHz. Det blev aflyst, men nu er Marvell også klar med en 1 GHz-processor til mobilen.

Marvell præsenterer mobil-processor med 1GHz

Mobilen nærmer sig den bærbare computer, og nu har processor-producenten Marvell præsenteret en lille processor, som vil kunne passe i smartphones og lignende.

Den nye processor, PXA168, kommer til at have hastigheder på 1 GHz og op efter. På nuværende tidspunkt har de hurtigste smartphones på markedet omkring halvdelen, altså 500 MHz.

Asus proklamerede i 2008, at de ville komme med verdens hurtigste smartphone, og den ville have 800 MHz. Den processor blev bare droppet til fordel for en med omkring 500 MHz.

Det vides ikke om nogle mobilproducenter vil benytte sig af Marvells PXA168. Der har også været snak om, at processoren vil kunne bruges i små bærbare computere – de såkaldte netbooks.

Fortællingen går videre

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med sagen. 12/1/2009 blev bolden spillet videre med en artikel omkring Skype klar til Java og Android – Artiklen kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..