Telia klar med avanceret firewall-beskyttelse til mindre virksomheder

I Danmark har to tredjedele af alle virksomheder været udsat for cyberangreb. Med ny avanceret firewall-beskyttelse, til små og mellemstore virksomheder, vil Telia gør livet surt for cyberkriminelle.

Telia klar med avanceret firewall-beskyttelse til mindre virksomheder

Cyberkriminalitet er nu verdens 13. største økonomi. I Danmark har hele to tredjedele af alle virksomheder været udsat for cyberangreb. Corona-situationen gør det ikke lettere og skaber grobund for endnu flere angreb, når medarbejderne arbejder hjemmefra via systemer, der ikke alle holdes konstant opdaterede.

Cyberkriminelle netværk lever af at skaffe adgang til og trække information og penge ud af virksomheder. Det kræver avancerede og konstant opdaterede sikkerhedssystemer at holde dem ude af de vitale IT-systemer.

Læs også: Telenor og Telia gør netværket klar til 5G

Telia klar med cloud-baseret firewall-beskyttelse

Telia Erhverv, der har sikkerhed som et defineret fokusområde, lancerer på den baggrund en Managed Firewall-løsning, der er Telias mest avancerede og dynamiske sikkerhedssystem til dato.

Telia Managed Firewall er cloud-baseret, hvilket betyder, at virksomheden undgår fysisk udstyr, der tager plads og bliver forældet. Cybersikkerheden leveres via en centralt monitoreret virtuel server, der løbende vedligeholdes og konfigureres af Telias sikkerhedskonsulenter på baggrund af konstant opdaterede risikoanalyser.

”Cybersikkerhed fylder mere og mere hos vores kunder. Det er ikke længere kun de helt store virksomheder, der er mål for avancerede cyberangreb – men i stigende grad også de små og mellemstore virksomheder. Det er dog langt fra alle virksomheder, der har ressourcerne til at holde deres sikkerhedsløsninger opdaterede. I den aktuelle situation, hvor mange arbejder hjemmefra og mængden af cyberangreb intensiveres, er det afgørende at have de rette sikkerhedsforanstaltninger på plads”,

pointerer Mortimer Liebman, salgsdirektør for Telias erhvervsforretning.

Læs også: Telia lancerer LTE-M i Danmark

En god løsning til små og mellemstore virksomheder

Telia Managed Firewall er en abonnementsbaseret løsning, der kan skaleres og tilpasses til den enkelte virksomheds størrelse og behov. Udover installation, konfiguration, testforløb samt løbende vedligeholdelse får virksomheden månedlige hændelsesrapporter, som tydeliggør de nøglebegivenheder, der har været på virksomhedens netværk.

“Overordnet set er det et rigtigt spændende initiativ for netop SME kunder, som ikke har inhouse IT kapacitet/tid til at stå for konstante opdateringer. Rigtig mange generelle cyberattacks kan undgås eller opdages ved blot at holde systemer opdaterede, og det er tit kritiske systemer, såsom en firewall, der ikke bliver opdateret, da nedetid i en central del af infrastrukturen ville føre til nedetid for hele virksomheden. Uden tvivl et rigtigt spændende initiativ, og noget som jeg personligt ville overveje som virksomhedsejer, da cyberattacks kan koste dyrt, både i tabt indtjening, tabt image, eventuelle bøder og så videre. Man skal dog huske at dette ikke er en totaltdækkende løsning. At have en opdateret firewall er meget centralt, men den vil typisk ikke fange “målrettede angreb”. For eksempel angreb hvor kriminelle får adgang til kodeord på medarbejdere, og derigennem kan komme ind til følsom data.”

Siger Jeppe Mariager-Lam, IT-konsulent.

Den nye sikkerhedsplatform er baseret på en firewall fra amerikanske Palo Alto Networks, som gennem mange år har defineret standarden inden for sikkerhedsteknologi. Hele otte år i træk er Palo Altos Firewall for virksomheder kåret som markedets bedste i The Gartner Magic Quadrant.

Læs også: Telia og Telenor klar til at teste 5G i Danmark