Test: Samsung Galaxy Note 20 Ultra – Årets vildeste telefon

Samsung Galaxy Note 20 Ultra er uden tvivl en af årets vildeste mobiltelefoner, som har alt hvad et flagskib skal byde på. Men man skal grave dybt i lommerne, hvis man vil have fingrene i den. Her er min test af Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Test: Samsung Galaxy Note 20 Ultra – Årets vildeste telefon

Samsung er tilbage med en ny generation af Note-telefonerne, som igen i år kommer i to udgaver. Vi har allerede publiceret vores test af den billigere Galaxy Note 20 og nu er tiden altså kommet til Samsungs ultimative flagskib, Note 20 Ultra. En telefon som er tro ved Note-serien og som ser betydeligt forbedringer fra dens forgænger og ikke mindst efterårets Galaxy S20 Ultra. Jeg har haft Samsung Galaxy Note 20 Ultra til test og jeg er vild med den.

Sidste år imponerede Samsung mig med deres Galaxy Note 10-serie, som endte med at blive indehaver af titlen som Årets Mobil. Med denne titel og en topkarakter i test, så er der virkelig meget at leve op til. Efterårets flagskib, Galaxy S20 Ultra, var jeg dog lidt skuffet over, så jeg var ret spændt på at tage en ny telefon med “Ultra”-navnet i brug. Efter at have brugt den i en uges tid, så er jeg overbevist. Samsung Galaxy Note 20 Ultra er en af årets bedste mobiltelefoner. Den er dog hverken billig eller perfekt.

Læs også: Første indtryk og test af Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Fordele og ulemper

Fordele:

 • Ekstremt god skærm med 120 Hz
 • Lækkert design og byggekvalitet i topklasse
 • Et af de bedste mobilkameraer
 • Overbevisende ydelse
 • Hurtig opladning
 • Gode stereohøjtalere
 • S-Pennen er bedre end nogensinde
 • Klar til 5G

Ulemper:

 • Prisen
 • Batteritid
 • Vipper på en plan overflade

Se også: De bedste priser på Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Samsung Galaxy Note 20 Ultra er bygget i rustfrit stål og Gorilla Glass Victus

Designet på Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Jeg var ret skuffet over byggekvaliteten på den billigere Note 20 Ultra (som dog stadig koster 8.299 kroner), men heldigvis er storebror Note 20 Ultra af en helt anden kaliber.

Designet er klassiske Note-serien: kantet, råt og stort – og selvfølgelig med en S Pen gemt i bunden. For første gang nogensinde har Samsung anvendt rustfrit stål til telefonens ramme, kombineret med Gorilla Glass Victus på bag- og forside. Med en 6,9 tommer skærm er det en ekstremt stor mobiltelefon, som ofte kræver to hænder i brug. Underligt nok, så føles den meget mindre klodset end Galaxy S20 Ultra og er samtidig lettere.

Når man står med Samsung Galaxy Note 20 Ultra, så forstår man (på en måde) den ultrahøje pris på 10.199 kroner for den mindste udgave. Den er nærmest et kunstværk og den føles utroligt luksuriøs. Det er den bedst byggede Samsung-telefon nogensinde.

Samsung Galaxy Note 20
Samsung Galaxy Note 20 og Note 20 Ultra.

Se også: Billig reparation af Samsung Galaxy S20 Ultra

Specifikationer på Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Specifikationer på Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Skærm 6,9″ kurvet AMOLED Dynamic In­fini­ty-O, 120 Hz, 19,3:9-format, Gorilla Glass Victus, HDR10+
3.088 x 1.440 pixels (496 PPI)
Mål og vægt 164,8 x 77,2 x 8,1 milli­meter
208 gram
Processor Exynos 990
Batteri 4.500 mAh

25 watt hur­tig­op­lad­ning

15 watt tråd­løs op­lad­ning

RAM 8 eller 12 GB LPDDR5
Lagerplads 256 eller 512 GB UFS 3.0

Plads til MicroSD

Kamera 108 MP sensor med vidvinkel, f/1,8 blænde og 0,8 mikrometer pixels og optisk billedstabilisering12 MP sensor med tele­foto­linse, f/3,0 blænde, 1,0 mikrometer pixels, 5x op­tisk zoom og optisk billedstabilisering

12 MP sensor med ultra­vid­vinkel, f/2,2 blænde, 1,4 mikrometer pixels og 120 graders synsfelt

Laserautofokus, 50x hybrid-zoom, tracking-AF

10 megapixel frontkamera med autofokus, f/2,2 blænde og 1,22 mikrometer pixels

Software Android 10
One UI 2.5
Andet Dual SIM og eSIM

5G-modem

IP68

Stereohøjtalere

WiFi 6

Ultralyds fingeraftrykslæser i skærmen

S Pen

Vejledende pris 10.199 kroner for 8 GB RAM og 256 GB lagerplads

10.899 kroner for 12 GB RAM og 512 GB lagerplads

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Vanvittig god skærm i Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Den bedste skærm i en mobiltelefon

Note-serien er kendt for at tilbyde alt hvad der kan proppes i mobiltelefoner, hvilket Note 20 Ultra også gør. Lige udover 3,5 mm jackstik, så er her alt hvad man kunne ønske sig.

Tidligere var den store skærm eksklusivt til Note-serien, men sådan er det ikke længere. I dag kommer nærmest alle telefoner med store skærme og skærmstørrelse i Note 20 Ultra er i år identisk med flagskibet i Galaxy S-serien. Det er en 6,9 tommer skærm, som buer en anelse i siderne og kun afbrudt af et lille hole punch-frontkamera. Den tilbyder QHD-opløsning og helt op til 120 Hz-skærmopdatering – dog kan de to ikke kombineres, for 120 Hz er kun muligt i Fuld HD. Det er en ny type skærm, som denne gang automatisk kan skifte mellem 60 og 120 Hz-skærmopdatering, hvilket skulle have en positiv indvirkning på batteritiden.

Skærmen er det bedste Samsung kan tilbyde lige nu og den er intet mindre end fantastisk. Den er stor, lys og generelt bare virkelig flot at se på. Der er ikke en finger at sætte på den – og dog. Med så stor en skærm og buede skærmkanter, ser oplever jeg stadig fejltryk her og der. Det er ikke meget, men det sker engang i mellem.

Læs også: Disse telefoner har hurtigere skærmopdatering

Godkendt ydelse og software

Under motorhjelmen finder vi en Exynos 990, som også var hjertet i Galaxy S20-serien. I den amerikanske udgave sidder der Snapdragon 865+, som er en hel del hurtigere end Exynos-chipsettet. Det er lidt trist at vide, at der findes samme dyre flagskibstelefon derude, som tilbyder en bedre ydelse (og længere batteritid, men mere om det senere). Herhjemme kan man vælge mellem 8 GB RAM med 256 GB lagerplads og 12 GB RAM og 512 GB lagerplads, hvor begge kan udvide pladsen med MicroSD-hukommelseskort.

Der er dog absolut ingen problemer med ydelsen og med 120 Hz-skærmopdateringen, så er Samsung Galaxy Note 20 Ultra lynhurtig og lige så flydende, som en topmodel i dag skal være. Her er masser af overskud.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra kommer med Android 10, hvorpå der ligger One UI brugerfladen i version 2,5. Brugerfladen er blandt de bedre og gør det til en rar oplevelse at bruge den. Vil du læse mere om One UI 2,5, så tag et kig på min test af Galaxy Note 20. Samsung Galaxy Note 20 Ultra er blevet lovet tre Android OS-opdateringer, så den kan forventes at få Android 11, 12 og 13. Det gør det lidt sjovere at betale over 10.000 kroner for en mobiltelefon, når man ved den har en relativt lang levetid.

Læs også: Disse Samsung Galaxy-telefoner får opdateringer i tre år

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
S Pen er blevet meget bedre i Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

En meget forbedret S Pen

Jeg har gjort opmærksom på det før, men gør det hjertens gerne igen: Jeg er vild med Samsungs Note-telefoner, men S Pennen er ikke min kop te. Det virker måske lidt underligt, men sådan ligger landet nu engang. Hver gang tvinger jeg dog mig selv til at bruge den, så jeg kan få et indtryk af forbedringerne. Og dette er uden tvivl den bedste S Pen nogensinde. Er du vild med mobiltelefoner med en stylus, så er dette det bedste på markedet lige nu.

Denne gang har Samsung nemlig fået forsinkelsen på S Pennen helt ned på Apple Pencil niveau, altså 9 millisekunder. Det er så lav en forsinkelse, at det føles som at skrive på et stykke papir. Det kan mærkes og det giver en meget bedre oplevelse.

Her bliver det store kamera-modul på bagsiden dog til besvær. For bruger man Galaxy Note 20 Ultra på en plan overflade, fx med S Pen, så vipper den rundt gør det svært at skrive og tegne ordentligt. Det virker ikke helt gennemtænkt.

Der er derudover nu kommet lyd på S Pen, som skifter alt efter hvilke type pen man skriver med – hvis der er samtidig er lyd på telefonen. Er man ikke fan af dette, så kan lyden heldigvis deaktiveres.

Kun okay batteritid i Note 20 Ultra

Indtil videre har jeg rost Samsung Galaxy Note 20 Ultra til skyerne, men nu kommer vi til noget, hvor den kunne, og burde, gøre det bedre. Nemlig batteriet.

Galaxy Note 20 Ultra kommer med et 4500 mAh batteri, hvilket er 500 mAh mindre end Galaxy S20 Ultra. De har samme skærmstørrelse, hvor Note 20 Ultra er udstyret med en mere energibesparende skærmteknologi. Alligevel holder Note 20 Ultra kun en enkelt dag, plus lidt mere. Presser man den, så går den død inden dagen er omme, og sparer man på forbruget, så holder den halvanden dag. For et stort flagskib, så er dette en smule skuffende.

Til gengæld går det tjept med opladningen. Efter en halv time i den medfølgende oplader, så går Note 20 Ultra fra 0-60 procent. En fuld opladning tager lige over en time.

Læs også: Mobiltelefoner med bedst batteritid

God lyd i Galaxy Note 20 Ultra

Ligesom lillebror, Galaxy Note 20, så er der virkelig god lyd i Note 20 Ultra. De to stereohøjtalere er blandt de bedste jeg har prøvet, som spiller både højt og klart. Det fungerer rigtig godt til musik, video og opkald. Specielt i kombination med den store flydende skærm og den hurtige hardware, så er der lagt op til en eminent oplevelse i spil og video.

Det er en fornøjelse at foretage opkald på Samsung Galaxy Note 20 Ultra, som i min test har imponeret med utrolig klar lyd over voLTE.

Forbindelse til mobilnetværket, WiFi og bluetooth har Note 20 Ultra også håndteret helt problemfrit. Den har sar-værdi på 0,34 W/kg, hvilket gør, at antennekvaliteten hører til i den gode ende. Samsung Galaxy Note 20 Ultra er desuden klar til både 5G og WiFi 6.

Læs også: Bedste alternativer til Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Disse aftalevilkår skal man acceptere for at bruge Samsung Galaxy Note 20 Ultra:

Alle smarte produkter kræver i dag, at du accepterer en række vilkår og betingelser for at kunne bruge produkterne. Da de færreste læser dem til ende, hjælper vi nu med at gøre opmærksom på, hvor mange vilkår og betingelser, du skal acceptere for at kunne bruge produkterne.

For at kunne bruge Samsung Galaxy Note 20 skal du acceptere følgende:

 • Samsungs Fortrolighedspolitik
 • Samsungs Slutbrugerlicensaftale
 • Googles Servicevilkår
 • Servicevilkår for Google Play og privatlivspolitik

Der er flere valgfri aftalevilkår:

 • Afsendelse af diagnosticeringsdata
 • Sammenkædning af oplysninger
 • Modtagelse af markedsføringsoplysninger
 • Vilkår og Betingelser for Samsung-tjenester, Særlige vilkår og Databeskyttelseserklæring for Tilpasningstjenesten ved oprettelse af eller login med Samsung-konto
 • Sikkerhedskopiering på Google Drev, brug af placering, tilladelse til scanning, send brugs-og diagnosticeringsdata og installering og opdatering af apps fra Google, Samsung og dit teleselskab
 • Bixby-privatlivspolitik for at kunne bruge stemmeassistenten Bixby
 • Databeskyttelsespolitik for weather.com, hvis du vælger at aktivere den medfølgende vejr-widget på hjemmeskærmen

Du skal altså acceptere 4 obligatoriske aftalevilkår for at kunne bruge Samsung Galaxy Note 20. Dertil kan du acceptere yderligere 7 valgfri aftalevilkår.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Samsung Galaxy Note 20 Ultra har et gigantisk bagkamera.

Det bedste Samsung-kamera længe

Man er slet ikke i tvivl om, at kameraet er vigtigt i denne telefon. Prøv lige at se hvor stort det er! Men udover at ødelægge oplevelsen, når man bruger Note 20 Ultra på en plan overflade, så er det en virkelig godt kamera – måske det bedste lige nu. Der sidder fire kameralinser i Galaxy Note 20 Ultra:

 • Hovedkamera: 108  megapixel f/1.8, 0.8 micrometer pixels, OIS, Laser autofokus og PDAF
 • Ultra vidvinkel: 12 megapixel f/2.2, 120 grader
 • Telefoto: 12 megapixel f/3.0, 5 x optisk zoom, 50 x maks. zoom, OIS og PDAF
 • Frontkamera: 10 megapixel f/2.2, Dual Pixel PDAF
 • Video: 8K ved 24 fps og 4K ved 30 og 60 fps

Heri finder man den samme hovedsensor som i Galaxy S20 Ultra, men i en forbedret udgave. Samsung har nemlig tilføjet en laser autofokus, som afhjælper de problemer det tidligere flagskib havde (og stadig har). Det er virkelig svært at sige noget dårligt om kamera så alt i alt giver en fremragende oplevelse, lige meget om det er landskab, ultra vidvinkel, portræt, natfoto, video eller selfies. Et par enkelte ting kan jeg dog komme på.

I typisk Samsung-stil, så er farver meget mættede. Det ser godt ud, men er ikke det mest virkelighedstro. Jeg gad godt se dem fintune dette. Derudover så er der stadig en lille forsinkelse efter man trykker på aftrækkeren til billedet bliver taget. Det er småting, men det er fordi kameraet er så godt.

Vi har også sammenlignet kameraet i Samsung Galaxy Note 20 Ultra med Huawei P40 Pro og OnePlus 8 Pro, som den slog i de fleste test og blev samlet vinder.

Læs også: Læsernes valg: Denne smartphone har det bedste kamera

Her er billeder taget med Galaxy S20 Ultra:

Læs også: Samsung Galaxy Note 20 Ultra – pris og tilgængelighed

Samsung hæver barren – igen

Galaxy Note 20 Ultra er den lækreste Samsung-telefon nogensinde. Den er exceptionelt godt bygget og har alt det som en topmodel i dag skal have – næsten da. For det kniber lidt med batteriet, så kun holder til én dags brug. Det er fint til mit behov, men nogle af konkurrenterne tilbyder længere batteritid.

Det bliver dog svært at finde en konkurrent med bedre skærm, lyd, kamera og ikke mindst med en indbygget stylus. Vil man have det bedste af det bedste, så skal man vælge Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Men så er der jo lige det med prisen. Samsung Galaxy Note 20 Ultra har en vejledende pris fra 10.199 kroner, hvilket er rigtig mange penge for en mobiltelefon. Er den det værd? Det er svært at svare på, men hvis nogen mobiltelefon er så mange penge værd, så er det denne. Og havde den tilbudt en bedre batteritid, så havde vi kvitteret med en topkarakter.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra lander på 5,5 ud af 6 stjerner

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Samsung Galaxy Note 20 Ultra lander på 5,5 ud af 6 i test

 

Seenste nyt om emnet

Der er kommet nyt til sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 18/8/2020 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en vinkel på Første indtryk og test: Samsung Galaxy Note 20 Ultra – Følg den videre udvikling her. Få også seneste nyt om emnet her.