Kamera test: Galaxy Note 20 Ultra, OnePlus 8 Pro og Huawei P40 Pro

Samsung Galaxy Note 20 Ultra, OnePlus 8 Pro og Huawei P40 Pro - hvilket mobilkamera tager de bedste billeder og video? I denne test sætter vi de tre topmodeller op mod hinanden.

Kamera test: Galaxy Note 20 Ultra, OnePlus 8 Pro og Huawei P40 Pro

Med et spritnyt flagskib på banen fra Samsung, så er det oplagt at kigge nærmere på en af de vigtigste funktioner i telefonen, nemlig kameraet. Vi sætter derfor Samsungs nyeste op mod topmodeller fra OnePlus og Huawei i denne kamerasammenligning. Her er kamera test af Samsung Galaxy Note 20 Ultra, OnePlus 8 Pro og Huawei P40 Pro.

Læs også: Test af Samsung Galaxy Note 20

Tilbage i april i år spurgte vi Mobilsidens læsere, hvad der var det vigtigste i mobiltelefoner, hvoraf kameraet var en af de allervigtigste, kun overgået af batteritid og på højde med software/brugerflade. Og specielt i topmodellerne bliver kameraet endnu vigtigere, for det er her de virkelig kan skille sig ud fra de billigere telefoner. Og kvaliteten bliver for hver generation bedre og bedre. Prøv at kigge tilbage i dine gamle billeder og sammenlign med de nyeste – forskellen er større end man umiddelbart tror.

I denne test har vi taget en række forskellige billeder samt video, hvor vi har rig mulighed for at sammenligne kvaliteten fra de mange kameraer i de tre telefoner. Der er landskabsbillede, portræt, ultra vidvinkel, zoom, makro, aftenfoto, natfoto og video.

Inden vi kaster os ud i en kamera test af Samsung Galaxy Note 20 Ultra, OnePlus 8 Pro og Huawei P40 Pro, så lad os kort sammenligne hardwaren.

Læs også: Test af Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Kameraerne i Galaxy Note 20 Ultra, Huawei P40 Pro og OnePlus 8 Pro

Huawei P40 Pro Samsung Galaxy Note 20 Ultra OnePlus 8 Pro
Hovedkamera 50 megapixel f/1,9

1/1.28″, 2.44 micrometer pixels

OIS

PDAF

108  megapixel f/1.8

1/1.33″, 0.8 micrometer pixels

OIS

Laser autofokus

PDAF

 

48 megapixel f/1.8

1/1.43″, 1.12 micrometer pixels

OIS

Laser autofokus

PDAF

Ultra vidvinkel 40 megapixel f/1.8 12 megapixel f/2.2

120 grader

48  megapixel f/2.2

116 grader

Telefoto 12 megapixel f/3.4

5 x optisk zoom

50 x maks. zoom

OIS

PDAF

12 megapixel f/3.0

5 x optisk zoom

50 x maks. zoom

OIS

PDAF

8 megapixel f/2.4

3 x optisk zoom

30 x maks. zoom

OIS

PDAF

Andet ToF 3D-sensor

Video op til 4K@30/60fps

Video op til 8K@24fps

4K@30/60fps

ToF 3D-sensor

Video op til 4K@30/60fps

De tre kamera-apps

En undervurderet og ekstremt vigtig ting ved mobilkameraerne er selve kamera-appen. En god kamera er hurtig, simpel og giver samtidig masser af muligheder. Både Samsung Galaxy Note 20 Ultra, OnePlus 8 Pro og Huawei P40 Pro tilbyder nogle virkelig gode kamera-apps. Her kan du se hvordan de ser ud:

Billede 1: Landskabsbillede

Første opgave for de tre flagskibstelefoner er det klassiske landskabsbillede. Her klarer de sig allesammen ganske godt og der er ikke voldsomme forskelle. Farverne på Samsung Galaxy Note 20 Ultra er de mest mættede, men Huawei P40 Pro er en anelse overeksponeret. Her er det faktisk OnePlus 8, der leverer det bedste billede med naturlige farver, god eksponering og god skarphed.

Vinder: OnePlus 8 Pro

Læs også: Resultat af kamerablindtest: Denne smartphone har det bedste kamera

Billede 2: 5 x zoom

Nu bliver det sværere for de tre telefoner, som denne gang skal imponere med deres zoom-egenskaber. Og her bliver det sværest for OnePlus 8 Pro, som er den eneste der tilbyder maksimum 3 x optisk zoom. Det kan tydeligt ses på resultatet og den kan ikke følge med Huawei og Samsung. Det bliver sværere at vælge mellem Huawei P40 Pro og Samsung Galaxy Note 20 Ultra, som begge gør det rigtig godt. Samsung har igen meget mættede og Huawei P40 Pro lidt mere naturtro farver. Zoomes der helt ind, så løber Huawei dog meed sejren.

Vinder: Huawei P40 Pro

Billede 3: Maksimum zoom

Nu skal der zoomes rigtig meget ind, hvor OnePlus 8 Pro igen kommer til kort. Samsung Galaxy Note 20 Ultra og Huawei P40 Pro tilbyder begge helt op til 50 x zoom, mens OnePlus 8 Pro må nøjes med 30 x zoom. Igen er det tæt mellem Samsung og Huawei, men det er igen Huawei som løber med sejren. Det kan herudover tilføjes, at det var betydeligt lettere at tage dette 50 x zoom billede med Huawei P40 Pro.

Vinder: Huawei P40 Pro

Læs også: De tre bedste kameratelefoner til prisen

Billede 4: Portræt

Nu skal vi til noget helt andet, nemlig portræt. Min kollega, Steen Jørgensen fra Mobil.nu, er modellen i dette billede, hvor de tre telefoner alle gør det godt. Der er stor forskel på deres farver og det er meget en personlig vurdering. OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy Note 20 Ultra har nogle små fejl i adskillelsen mellem for- og baggrund, mens Huawei P40 Pro har lysnet billedet meget og Steen bliver bleg og træet i baggrunden taber meget af det grønne. Samsung Galaxy Note 20 Ultra leverer her et skarpt, naturtro billede med en høj dynamisk rækkevidde og er derfor vinderen.

Vinder: Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Billede 5: Aftenfoto

Aftenfotoet her er en svær opgave for de tre mobiltelefoner. Der er lys i forgrunden og aftenbelysning i baggrunden, og samtidig skal de kulørte lamper ikke overeksponeres. Det gør det faktisk alle tre rigtig godt, men det bedste billede er taget af Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Vinder: Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Billede 6: Natfoto

Det håndholdte natfoto er heller ikke en let opgave for tre flagskibstelefoner. Det er en dedikeret funktion som findes på dem alle tre og som de seneste år er blevet forbedret gevaldigt. Billedet er taget tæt på midnat, uden for byen, så er der utroligt mørkt. Til sammenligning kan jeg fortælle, at kameraerne kunne se mere i mørket end mine øjne kunne. Her er det OnePlus 8 Pro som gør det dårligst. Huawei P40 Pro oplyser natten mest, men farverne er helt ved siden af. Det bedste billede kommer fra Galaxy Note 20 Ultra, som præsterer en god skarphed, de mest rigtige farver, på trods af nogle underlige artifakter nederst til højre.

Vinder: Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Billede 7: Ultra vidvinkel

Alle tre telefoner tilbyder ultra vidvinkel, hvor Samsung tilbyder den største FOV (Field Of View) på hele 120 grader. OnePlus 8 Pro har 116 grader, mens Huawei P40 Pro har en ukendt FOV – dog mindre end de to andre. Alle tre leverer nogle gode billeder, som dog er underlegne i forhold til de billeder, som bliver taget med deres hovedkameraer. Der er dog ingen tvivl om, at billedet fra Samsung Galaxy Note 20 Ultra er det bedste af de tre. Her kommer der mest med, der er den bedste dynamik og det er skarpest.

Vinder: Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Billede 8: Makro/close-up

Nu skal vi helt tæt på med de tre kameratelefoner. Her er det det klassiske blomster-billede, som de skal konkurrere i. OnePlus 8 Pro tilbyder som den eneste makrofotografering og kan komme meget tættere på. Det skal hertil nævnes, at billederne ikke er taget med portrætfunktion og baggrundssløringen derfor er helt naturlig. Her overdriver Samsung farverne og den store sensor slører baggrunden meget. Huawei P40 Pro og OnePlus 8 Pro gør det begge ekstremt godt, men OnePlus 8 Pro rammer både den blå, grønne og selve blomstens farve mest nøjagtigt og er samtidig en anelse skarpere.

Vinder: OnePlus 8 Pro

Læs også: Køb sidste års topmodeller og spar penge

Video: 4K-opløsning

Sidste opgave som Samsung Galaxy Note 20 Ultra, OnePlus 8 Pro og Huawei P40 Pro kommer på i denne kamera test er video optaget i 4K. Videoen er blevet optaget håndholdt ved morgenstund med solen højt på himlen, mens jeg bevæger mig i gang. Her bliver der testet alt fra stabilisering, farver, fokusering, eksponering, skarphed, dynamisk rækkevidde og ikke mindst mikrofon. Alle tre telefoner klarer opgaven rigtig godt, men specielt OnePlus 8 Pro kæmper med eksponeringen. Der er dog ingen tvivl om, at Samsung igen tager føringen.

Vinder: Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Vinder af kamera test: Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Med fem ud af ni mulige sejre i kamera testen er Samsung Galaxy Note 20 Ultra vinderen og dermed den bedste kameramobil af disse tre. Der er ingen tvivl om, at de alle tre er udstyret med virkelig gode kameraer, som har masser af gode funktioner. Men Samsung har virkelig ramt hovedet på sømmet med Galaxy Note 20 Ultra.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Samsung Galaxy Note 20 Ultra er vinder af kamera test.

Vores test af Samsung Galaxy Note 20 Ultra er klar til læsning meget snart. Hold øje med den her på Mobilsiden.dk.

Læs også: Disse Samsung Galaxy-telefoner får opdateringer i tre år

 

Det næste i sagen

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 12/8/2020 blev fortællingen ført videre med et indlæg om Rygte: En endnu billigere OnePlus Nord er på vejKlik her og læs artiklen.. Seneste højaktuelle stof om “Oneplus” finder du i denne spalte..