Disney+ har tre gange større overskud end Netflix

Disney+ overgår Netflix med 3x højere overskud i 2021 ind til nu på trods af færre app-downloads - markedet er langt fra mættet.

Disney+ har tre gange større overskud end Netflix

Streamingindustrien fortsætter med at tage form, men også med at tage nye aktører ind. Det er dog kun nogle få spillere, der ser ud til at knække markedet og registrere vækst.

Disney+ henter største overskud af streamingtjenesterne

Data præsenteret af Finbold afslører således, at Disney Plus i de første tre kvartaler af 2021 var den mest indtjenende streamingtjeneste inden for  “videounderholdningsapp” med 316 millioner dollars i overskud. Netflix havde en indtjening på 89 millioner dollars, hvilket er mere end 3,5 gange mindre end Disney+ og Netflix lå på sjettepladsen samlet set.

Tencent video rangerer på andenpladsen med 240 millioner dollars, efterfulgt af iQIYI med 186 millioner dollars. HBO Max havde en bruttoindtjening på 156 millioner dollars.

Andre steder ligger Netflix øverst som den mest downloadede streaming videounderholdningsapp mellem 1. og 3. kvartal 2021 med 130 millioner. Disney+ ligger på andenpladsen med 100 millioner. Amazon Prime Video-appen blev downloadet 94 millioner gange i perioden og indtager dermed tredjepladsen. HBO Max registrerede 57 millioner downloads.

Se også: Mobilabonnementer med Disney+

Streamingmarkedet er stadig i vækst

Rapporten fremhæver udsigterne for streamingmarkedet, da flere konkurrenter fortsat registrerer en stigning i indtægter og nye brugere. Ifølge rapporten viser indtjeningen og antal download fra Netflix og Disney+, at markedet langt fra er mættet, og at forbrugerne er villige til at betale. Det giver platforme som Disney og Netflix mulighed for at levere værdifuldt indhold, der kan vokse. Derudover ser Disney+ ud til at have overtaget i betragtning af, at tjenesterne ikke er tilgængelige globalt.”

Selv om Disney er en relativt ny streamingplatform, er platformens fremgang en potentiel indikator for, hvad vi kan forvente i fremtiden. Netflix forsøger dog at bevare sin dominans ved at lancere nye produkter, for eksempel gaming.

Se også: Nyheder om streamingtjenester