Slut med at dele Disney+ uden for husstanden i juni

Disney+ fortæller nu, hvornår det bliver slut med gratis at dele streamingtjenesten med andre husstande. Snart skal man ligesom hos Netflix betale for at låne adgang til en profil.

Slut med at dele Disney+ uden for husstanden i juni

Disneys direktør Bob Iger har planer om at slå ned for deling af konti uden for husstanden for i stedet at tage betaling for ekstra personers adgang til ens Disney+-konto. Til at begynde med vil ændring ske i et par lande og allerede fra juni måned.

Se også: Billige mobilabonnementer med streaming af musik, film og serier

Forhindrer kontodeling uden for husstanden i juni

Disney+’s vilkår oplyser allerede, at brugere kun må anvende streamingtjenesten inden for egen husstand, men det er ikke ensbetydende med, at det sker. Derfor vil streamingtjenesten nu tage hårdere metoder i brug.

Frem for at se et blindt øje til, at forskellige profiler anvendes i forskellige husstande, vil Disney+ begynde at indføre, at brugere skal betale sig til muligheden for at give andre husstande adgang til sin Disney+-konto.

I et interview med CNBC oplyser Bob Iger, at selskabet har planer om at ”lancere vores første rigtige indtog på området for deling af kodeord” i juni måned.

Bob Iger oplyser også, at udrulningen begynder i ”blot et par lande på et par markeder”, inden Disney+ gennemfører ændringen i alle lande til september. De vilkår, der skal forhindre Disneys+-kunder i at dele kodeord med andre uden for husstanden, trådte i kraft for nye abonnenter fra og med 25. januar og blev siden rullet ud til eksisterende abonnenter 14. marts.

Netflix var den første streamingtjeneste, der slog ned på deling af kodeord tilbage i 2023, da den indførte muligheden for at betale yderligere 39 kroner om måneden for at kunne tilføje en ekstra person uden for ens egen husstand til sit eksisterende abonnement.

Under en regnskabspræsentation i februar bekræftede Disneys økonomidirektør Hugh Johnston, at de kunder, der bliver ”mistænkt for ulovlig deling” fra i sommer, vil blive opfordret til selv at tegne et abonnement. Abonnenterne får også mulighed for at tilføje personer, der ikke er en del af deres egen husstand for en merpris. Disney har dog endnu ikke afsløret, hvad beløbet for at tilføje en ekstra person vil være. Vi forventer, at det vil ligge i samme prisleje som hos Netflix – altså i omegnen af 39 kroener per måned.

Se også: Endnu en streamingtjeneste stopper deling af adgangskoder

Flere milliarder kroner i tabt indtjening

Det er et stort milliardbeløb, der hvert år går tabt i streamingbranchen, fordi brugere deler loginoplysningerne til en konto med andre uden for husstanden. Tal fra Statista viser, at alene amerikanske streamingtjenester som Netflix, HBO Max, Disney+, Hulu, Amazon Prime og Paramount+ har tabt næsten 16 milliarder kroner på manglende abonnementsindtægter på grund af brugere, der deler logins med hinanden og derfor ikke tegner separate abonnementer.

Selv om det er surt som forbruger at skulle punge ud for en tjeneste, som man hidtil har kunnet tilgå gratis, kan man samtidig ikke fortænke streamingtjenesterne i at sikre sig, at det kun er de reelle ejere af et abonnement, der kan tilgå det.

Målt på dagligt tidsforbrug er Disney+ den femte mest sete streamingtjeneste i Danmark. TV 2 Play bliver i gennemsnit set 11,9 minutter per dansker om dagen, mens DR TV ligger på 11 minutter og Netflix 10,8 minutter. Viaplay ligger på 6,0 minutter, mens Disney+ ligger på 5,9 minutter. HBO Max ligger på 2,5 minutter, mens Discovery+ ligger på 1,3 minutter.

DR TV er den streamingtjeneste, som flest danskere (35 procent) angiver som uundværlig, mens 27 procent angiver det samme for Netflix og 23 procent for TV 2 PLAY. 15 procent vurderer Viaplay som uundværlig, mens det er 12 procent for Disney+, 10 procent for HBO Max og 4 procent for Discovery+.

Se også: Disney og Epic Games vil skabe nyt spil- og underholdningsunivers