Disney og Epic Games vil skabe nyt spil- og underholdningsunivers

Selskabet bag Disney, The Walt Disney Company, investerer 1,5 milliarder dollar i Epic Games for at skabet et helt nyt univers af spil, film og serier.

Disney og Epic Games vil skabe nyt spil- og underholdningsunivers

Med et nyt underholdningsunivers fra Disney og Epic Games vil det være muligt at spille, se, shoppe og interagere med de kendte Disney-karakterer og historier fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar og mange flere. Det nye univers vil være drevet af Epics spilmotor Unreal Engine.

Læs også: Sony på vej med DualSense V2-controller med 12 timers batteritid

Kæmpe investering skal styrke forholdet

Forholdet mellem Disney og Epic Games er ikke nyt. Således deltog Epic Games i 2017 i det såkaldte ”Disney Accelerator Program”, som har til formål at opnå indflydelse på fremtidens teknologi og underholdning.

Nyt er det dog, at Disney nu investerer massivt i Epic Games. Investeringen lyder på 1,5 milliarder dollar, eller hvad der svarer til cirka 10,5 milliarder danske kroner.

Hverken Disney eller Epic Games ønsker at svare på, hvad værdien af Epic Games er efter Disneys massive investering.

Epic Games er på nuværende tidspunkt ejet af det kinesiske teknologigigant Tencent og Sony. DE ejer henholdsvis 40 procent og lidt over fem procent.

Læs også: Nu slår Disney ned på deling af konti

Brugerne skal kunne skabe deres egen historie

En af målsætningerne for Disneys nye satsning er, at brugerne skal kunne skabe deres egne historier – såkaldt fanfiction.

Dette skal ske på den særlige og klassiske Disney-måde. Også dette vil blive drevet af Epics Unreal Engine.

”Vores nye spændende samarbejde med Epic Games vil bringe Disneys elskede brands og franchises sammen med det ekstremt populære Fortnite i et transformerende nyt spil- og underholdningsunivers,” siger Robert A. Iger, som er øverste chef hos The Walt Disney Company, og tilføjer:

”Vi samarbejder om noget helt nyt for at bygge et vedvarende, åbent og interoperabelt økosystem, som vil bringe Disney- og Fortnite-fællesskaberne sammen. Disney var et af de første selskaber til at tro på potentialet i at bringe begge verdener sammen,” afslutter han.

Læs også: Nintendo Switch 2 er på vej – her er, hvad vi forventer