Her er det bedste mobilkamera i Mobilsidens blindtest

Knap 2.000 læsere har stemt på, hvilken af fem topmodeller der tager de bedste billeder. Vindermobilen har fået halvdelen af stemmerne - se hvilken her.

Her er det bedste mobilkamera i Mobilsidens blindtest

Hen over den seneste uge har 1.985 af Mobilsidens læsere nærstuderet og analyseret på de billeder, som vi offentliggjorde i en blindtest mellem de fem topmodeller Sony Xperia XZ2, Huawei P20 Pro, OnePlus 6, iPhone 8 Plus og HTC U12+.

Læs også: Blindtest: Hvilken mobil tager de bedste billeder?

Det store spørgsmål er så, hvilken af de fem mobiler, der ifølge Mobilsidens læsere tager de bedste billeder. Det afslører vi nu for jer.

Huawei P20 Pro blindtest
Foto: Mobilsiden.dk

Og vinderen er … Huawei P20 Pro

Der er ingen tvivl blandt Mobilsidens læsere om, at Huawei P20 Pro (telefon 3) tager de bedste billeder. Huawei P20 Pro har vundet afstemningen suverænt med hele 47,9 % af stemmerne – altså lige knap halvdelen af dem.

Det er selvfølgelig op til videre diskussion, om det rent faktisk så også er de bedste billeder, men det er jo som bekendt meget subjektivt. Omvendt stemmer resultatet overens med den kameraspecialisterne DxOMarks test af P20 Pro. Her har Huawei P20 Pro fået en bedømmelse på 109, hvor nummer to på nuværende tidspunkt ”kun” har en bedømmelse på 103.

Graf 2
Foto: Mobilsiden.dk

Opdatering: Der sneg sig beklageligvis en fejl ind i nedenstående afsnit, da vi skulle offentliggøre resultatet, således at der blev byttet rundt på HTC U12+ og Sony Xperia XZ2. Fejlen er nu rettet.

Så hvordan har de andre fire modeller klaret sig i blindtesten? Her er det noget tættere, men der er dog stadig et tydeligt resultat: Sony Xperia XZ2 (telefon 5) er næstbedst i dysten med 20,2 % af stemmerne.

Mobilsidens læsere har stemt OnePlus 6 (telefon 2) ind på en tredjeplads med 15,6 % af stemmerne. Taget den lave pris på 3.899 kroner i betragtning må det også siges at være ganske flot.

Fjerdepladsen går til Apples iPhone 8 Plus (telefon 1) med 11,2 % af stemmerne, mens HTC U12+ (telefon 4) må nøjes med femtepladsen og kun 5,1 % af stemmerne.

Det sidste nye i fortællingen

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 25/6/2018 fulgte vi historien op med et indlæg om De bedste smartphones lige nu – Sommeren 2018 – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..