Amazfit Falcon: Ekstremt robust smartwatch med fitness-coach

Det nye Amazfit Falcon er et militærtrobust smartwatch med meget præcis GPS-tracking og indbygget træningscoach. Se funktioner og pris.

Amazfit Falcon: Ekstremt robust smartwatch med fitness-coach

Det Amazfit Falcon, vi hørte om tilbage i maj, er nu blevet officielt præsenteret af Amazfit, inklusive prissætning og detaljer om, hvilke markeder uret kommer ud på. Der er tale om et hårdført smartwatch i premium-segmentet med et unibody-design i titanium på “flyniveau”, der, som Amazfit selv siger, “repræsenterer den ultimative balance mellem hårdhed og stil”.

Falcon kan for eksempel modstå korrosion, og også urets fire kontrolknapper er lavet af titanium.

Men ikke nok med det. Falcon har klaret de 15 tess på militærniveau, der skal til at få en MIL-STD 810G-cirtificering, og det er også vandtæt med en 20ATM-mærkning. Det er første gang et ur fra Amazfit får en 20ATM-mærkning.

Meget robust og lysstærk skærm

Amazfit Falcon har Zepp OS og en always-on AMOLED touchskærm på 1,28 tommer og med en opløsning på 416 x 416 pixel. Den har en pixeldensitet på 326 ppi og en skarphed på op til 1000 nits.

Skærmen er dækket af Sapphire Crystal Glass med en Mohs hårdhed på 9/10, hvilket er lige under diamant på hårdhedsskalaen. Det har også et lag anti-fingeraftryksmateriale, så man undgår fedtfingre.

Meget hurtig og præcis GPS-tracking

Endnu en af topdetaljerne for Amazfit Falcon er support af seks satellitpositioneringssystemer og dualbånd GPS (L1 og L5), så man har præcis tracking og konsistent signalstyrke, også i de mere svage områder.

Det supporter også real-time GPS-tracking af ens bevægelser og viser den korteste lige vej tilbage til udgangspunktet, til de situationer hvor man har lidt travlt.

amaz falcon gps

Se også: Bedste outdoor smartwatch

Sport og sundhed

Amazfit Falcon kommer med den sædvanlige opsætning af sundheds- og fitnessfunktioner inklusive pulsmåling, måling af ilt i blodet, søvntracking og stressmåling.

Det supporter desuden over 150 indendørs og udendørs sportsgrene og har automatisk identificering af otte af dem inklusive svømning i bassin.

Man kan beholde Falcons skærm på, så man kan se sportsdata og let tjekke tallene under træningen. Man kan også forbinde smartwatches til professionelle træningsredskaber som pulsbælter og cykelcomputere via Bluetooth, hvis man ønsker et mere professionelt overblik over træningen.

Se også: Hvilket smart ur er bedst?

Giver fitness rådgivning

Når vi nu taler om netop det, så kommer Amazfit Falcon også med en AI-styret Zep Coach, der giver skræddersyet rådgivning til sin bruger for at hjælpe dem med træning og hvilke på et mere forskningsbaseret niveau.

Smartwatchet kan også synkronisere data med tredjeparts fitnessapps som Google Fit, Apple Health, Strava og Adidas’ Running-app.

Batteri til to ugers brug

Til at forsyne hele herligheden med strøm har Falcon et batteri med kapacitet på 500 mAh. Det siges at give op til to ugers normalbrug, og det tager to timer at lade uret op med den medfølgende oplader.

Falcon supporter WLAN 2,4 GHz og Bluetooth 5.0 BLE-forbindelse og fungerer med Android- (7.0 og op) og iOS-enheder (12.0 og op). Uret vejer 64 gram, og den 22 mm brede rem med spænde i titanium er lavet af flydende silikone.

Pris og tilgængelighed

Amazfit Falcon koster 500 euro i Europa. Det svarer til cirka 3.700 kroner. Med danske afgifter kan vi regne med en pris lige under 5.000 kroner.

Se aktuelle priser på Amazfit Falcon her.