Amazon Alexa giver 10-årig livsfarlig udfordring

Amazons stemmeassistent Alexa gav en 10-årig pige den i 2020 hypede, men livsfarlige "stikkontaktudfordring" på TikTok som udfordring.

Amazon Alexa giver 10-årig livsfarlig udfordring

For nylig udfordrede Alexa, den digitale stemmeassistent i Amazons smart speakers, en 10-årig pige til at sætte en telefonoplader cirka halvt ind i en stikkontakt og så røre den med en mønt på den del af stikkene, der ikke sad i stikkontakten.

Stikkontaktudfordring på Tiktok

Udfordringen var et hit på TikTok i 2020 og gik under navnet “stikkontaktudfordring”. Den 10-årige skulle have bedt Alexa om at give hende en udfordring og det blev så til “stikkontaktudfordringen”.

Hvis man rører ved en stikkontakt med metal, kan det resultere i brand eller elektrisk stød. Over 5.000 mennesker i USA blev indlagt på hospitalet i 2015 på grund af skader i forbindelse med stikkontakter, ifølge Consumer Product Safety Commission’s National Electronic Injury Surveillance System (NEISS).

Tusindvis af mennesker bliver typisk indlagt på skadestuen hvert år af samme årsag på globalt plan. Hvor mange, der kom til skade på grund af udfordringen på TikTok, oplyses ikke.

Se også: Guides til de bedste tech-produkter

Udfordringen er nu fjernet af Amazon

Amazon oplyser, at Alexa får sine oplysninger fra virksomhedens cloudtjeneste, men de oplyser ikke, hvordan det kan lade sig gøre, at deres stemmeassistent giver den slags potentielt livsfarlige udfordringer.

De har dog oplyst til amerikanske medier, at udfordringen er blevet fjernet fra Alexa.

Se også: Priser på smart speakers

Sagen er ikke slut

Siden redaktionen publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen fandt det relevant at følge op på temaet. 23/12/2021 publicerede vi en artikel med temaet Amazon førende på markedet for smarte højtalere i Q3 – Den kan læses her. Læs også seneste nyt om emnet ved at trykke her..