Apple AirPods er den mest solgte wearable

Der er støt stigende efterspørgsel efter wearables, og ifølge IDC nåede salget af teknologi-gadgets 125 millioner styk i 3. kvartal 2020.

Apple AirPods er den mest solgte wearable

iPhoner offentliggjort sin seneste analyse af salget af wearables, der gælder for årets tredje kvartal, og tallene ser imponerende ud. I alt blev der sendt 125 millioner wearables af sted, hvilket er en stigning på 35 procent i forhold til samme periode sidste år.

Under kategorien wearables finder vi smartwatches, fitness trackere, hovedtelefoner og ellers alt hvad der bæres på kroppen af elektronisk tilbehør til mobilen.

Se også: Test af hovedtelefoner, højtalere og gadgets

Apple er i front

Apple ligger sig i spidsen med en markedsandel på 33,1 procent, hvorefter Xiaomi (13,6%), Huawei (11%) og Samsung (9%) følger. Fitbit og Boat er på en delt femteplads og begge sad i årets tredje kvartal på 2,6 procent af det samlede marked.

Alle større producenter har oplevet en årlig stigning i volumen. Eftersom der er kommet flere produkter til alle prissegmenter, har mange flere interesserede kunne investere i wearables i perioden juli-september.

Læs også: Test af Apple AirPods

IDC wearables

AirPods mest solgte wearables

Af produkter tog Apple også føringen – her er AirPods de mest eftertragtede sammen med Apple Watches. Xiaomi fulgte derefter med 12,8 millioner solgte aktivitetsur ud af i alt 17 millioner enheder. Huawei fik tredjepladsen på grund af deres meget konkurrencedygtige priser.

Hvis vi tager et kig ind i fremtiden, så lyder det fra IDC, at der vil være en vedvarende efterspørgsel efter wearables. Der er flere og flere mennesker, der køber deres første wearables, samtidig med at mange “early adopters” snart vil udskifte enhederne.

Se også: Nyheder om tilbehør, wearables og gadgets

Mere om emnet

Næste historie om emnet er også interessant. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 1/12/2020 fulgte redaktionen op med artiklen Apple får bøde på 10 millioner euro af konkurrencestyrelse – Læs her. Se også seneste nyt om temaet her..