Apple på vej med billigere Vision AR-briller

Med en pris fra cirka 24.000 kroner er det nye Apple Vision Pro AR-briller ikke noget for alle og enhver. Apple har dog allerede planer om et billigere headset.

Apple på vej med billigere Vision AR-briller

Fra næste bliver det muligt at købe Apples helt nye spændende produkt: Apple Vision Pro. I første omgang kommer det ikke til Danmark, men med en pris et godt stykke over 20.000 kroner er AR-brillerne noget de færreste vil have råd til. Men der en god nyhed til dig, der er interesseret i et Vision-headset, for Apple arbejder allerede på en billigere model.

Se også: Find PlayStation PS VR2 til laveste pris

Kan blive et gennembrud for VR- og AR-briller

Så du med i præsentationen eller har læst vores gennemgang af Apple Vision Pro, er det svært ikke at være en lille smule spændt og imponeret over Apples nye produkt. Det kommer dog med en stor ulempe – eller to.

Apple Vision Pro koster nemlig vanvittige 3.500 dollars, hvilket direkte omregnet er virka 24.000 kroner. Det er nok de færreste, som vil kaste et så stort beløb efter et AR- og VR-headset.

Så kan det godt være, at Apple mener det er et value for money-produkt, da Vision Pro har mange funktioner og er bedre end et dyrt tv og surround sound-anlæg. Det vil nok ikke være en reel erstatning for en computer, et tv eller et lydanlæg hjemme hos de fleste af os.

Og så er der lige den detalje, at det i første omgang ikke kommer til Danmark. Men på et tidspunkt skal det nu nok ske.

Der er dog ingen tvivl om, at Apples nye Vision Pro ser spændende ud. Og hvis der er nogle der kan få udviklere og diverse tjenester til at lave applikationer til deres produkt – som i dag er en nødvendighed for opkoblede produkter – er det Apple. Apple Vision Pro kan sagtens gå hen og blive det gennembrud for VR- og AR-headset, som er meget længe ventet.

Apple Vision Pro

Et billigere Apple AR-headset til masserne

Apple Vision Pro er et high-end produkt til virksomheder og dem, der glædeligt kaster så mange penge efter en ny Apple-gadget. Apple har dog allerede to nye headsets på tegnebrættet, hvoraf det ene er til masserne og det andet er en ny Pro-model. Det billigere headset er uden tvivl mere interessant end Pro-modellerne.

Opgaven for Apple er svær, for teknologien og hardwaren i Vision Pro er kostbar. Apple skal finde ud af hvordan de kan lave et billigere headset, for prisen på de 3.500 dollar er sådan cirka hvad det koster at fremstille det.

De tre dyreste komponenter i Vision Pro er kameraet og sensorerne, de to Apple-siliciumchips og de to 4K micro-OLED virtual reality-skærme.

Planen er dog, at billigere Apple Vision-briller skal være klar i slutningen af 2025. Så er spørgsmålet om Vision Pro er en succes til den tid, og om interessen for AR-brillerne stadig er det. Det må tiden vise.

Se også: Test af VR-headset