Apple har rekrutteret chef fra Metas AR-afdeling

Apple gør klar til lanceringen af selskabets første AR / VR headset ved at hyre Metas chef for kommunikation og PR inden for AR.

Apple har rekrutteret chef fra Metas AR-afdeling

Efter sigende har Apple ansat Andrea Schubert, chef for kommunikation og PR for Metas AR-produkter. Meta er som de fleste nok ved det nye selskab, der står bag Facebook. Det skriver Bloombergs Mark Gurman i sit nyhedsbrev, Power On. Ifølge Schuberts LinkedIn-side har hun arbejdet for Meta i seks år.

Apple tæt på lancering af eget AR / VR headset

I sit nyhedsbrev giver Gurman sit syn på sagen: “Meta har med Oculus været markedsleder inden for VR-headsets, så et sådan jobskifte giver god mening, nu hvor Apple nærmer sig sin lancering.” Med sin lancering mener Gurman, at Apple er på trapperne med sit første AR / VR headset.

På både Black Friday og Cyber Monday i år var Metas Oculus Quest 2 et af de bedst sælgende produkter. Desuden lå Metas Oculus-app nummer et på App Stores topliste juledag i USA, og anden juledag gled appen ind på førstepladsen over gratis apps i Google Play Store.

Det er et tydeligt tegn på, at der har ligget mange headsets under juletræerne i år.

Se også: Guide til VR headset

Masser af rygter

Der hvirvler konstant nye rygter rundt om Apples AR/VR-headset, selvom Apple stadig ikke har sagt en lyd om et headset. Bloomberg har tidligere skrevet, at headsettet kan komme til at koste hele 3000 dollars, altså omkring 20.000 kroner og komme med 8K-displays, samt 3D-sensorer til tracking af håndbevægelser.

Det er også muligt, at headsettet bliver afhængigt af en tilkoblet iPhone eller Mac for de processortunge opgaver.

Det er ikke sikkert, vi behøver vente så længe til på at få noget officielt fra Apples side. Ifølge den kendte analytiker Ming-Chi Kuo kan et mixed reality headset fra Apple komme en gang i 2022.

Se også: Priser på VR headset

Efterfølgende nyt i sagen

Her får du sagens videre forløb. Steen Jørgensen kunne ikke slippe historien. 1/9/2021 havde vi dette at sige med en artikel der drejer sig om Bose QuietComfort 45 – bedre ANC, batteritid og ny Aware Mode – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.