Apple søger patent på “Reality One” til mixed reality headset

Apple har søgt patent på Reality i forbindelse med navngivning af selskabets AR-headset - headsettet kan blive gennembrud for AR, mener ekspert.

Apple søger patent på “Reality One” til mixed reality headset

Apple vil sandsynligvis bruge Reality i sin navngivning til det kommende mixed reality headset ifølge en ny serie af patenter. Bloomberg beskriver tre separate patentudfyldninger for Reality One, Reality Pro og Reality Processor.

Apples MR/AR-headset kan få realityOS

Det er de sandsynlige navne for de to versioner af det længe rygtede Apple MR/AR-headset. Ældre ansøgninger afslørede også en realityOS-patentudfyldning, som højst sandsynligt er til headsettets operativsystem.

Det amerikanske varemærke- og patentkontor viser Immersive Health Solutions som patentansøger for Reality One. Apple og andre store virksomheder bruger ofte skuffeselskaber til at udfylde patenter for at holde deres kommende projekter hemmelige. Lignende “Reality”-patentansøgninger blev også indgivet i Canada, Storbritannien, EU, Australien, New Zealand, Saudi-Arabien, Costa Rica og Uruguay.

Apples mixed reality-headset vil angiveligt tilbyde VR- og AR-versioner af Apples egne apps, herunder FaceTime og Maps, samt muligheder for at forbruge medier, sport og spil i VR.

Kan blive et gennembrud for AR/VR

Virtual reality og augmented reality-produkter har været på markedet længe, hvor store forbedringer ses for hver ny generation. Alligevel har AR/VR-headsets ikke endnu fået det gennembrud, som man havde forventet. Og netop det er noget, som mobilekspert Daniel Søgaard Hald mener, at netop Apple kan få til at ske.

“Vi har set det før. Se bare på in-ear høretelefoner, tablets, smartwatches og ikke mindst smartphonen. Det var Apple og deres AirPods, iPads, Watch og iPhone, der gjorde disse mainstream. Det samme forventer jeg sker med Apples mixed reality-headset, Apple Glasses. Det vil have designet, ydeevnen, brugervenligheden og kvaliteten til, at det giver mening at bruge det både proffesionelt og til underholdning, ” siger Daniel.

Se også: Test af HTC Vive Focus 3

Lancering ventes at ske til januar

Apple forventes ikke at annoncere sit mixed reality headset ved næste uges Far Out-event den 7. september. Det seneste rygte fra Ming-Chi Kuo tyder på, at MR-headsettet vil blive lanceret i januar 2023.

Se priser på VR og AR headset her.