Apple Watch endnu bedre som træningsur og til søvntracking

watchOS 9 er nyeste opdatering til Apple Watch med nye træningsfunktioner til bl.a. svømning - også søvntracking er forbedret.

Apple Watch endnu bedre som træningsur og til søvntracking

Apple har netop givet deres bud på, hvordan et moderne smartwatch skal fungere med det nye watchOS 9, der kommer til en række af Apples ure. Ikke overraskende er der fokus på sundhed i form af bedre muligheder til træning, søvn og medicin.

Tilpasset og personlig træning

Appen Træning, der ikke overraskende er en af de mest populære apps på Apple Watch, er blevet opdateret til at give mere detaljerede målinger af ydeevne samt nye træningsoplevelser til at hjælpe brugerne med at nå deres træningsmål.

Den velkendte skærm fra træningspasset bruger nu Digital Crown til at rotere mellem træningsoversigter. Pulszoner, som enten kan oprettes manuelt eller beregnes automatisk ved hjælp af personlige data fra appen Sundhed, kan bruges til at holde øje med intensiteten af en træning.

watchOS 9 introducerer appen Træning med personligt tilpassede træninger, som kan bruges til at sammensætte en struktureret træning, der omfatter intervaller med træning og hvile. Nye notifikationer, herunder for tempo, puls og rytme, kan tilføjes for at guide brugerne gennem hele træningen.

Til triatleter understøtter appen Træning nu en ny træningstype, Multisport, der automatisk skifter mellem sekvenser med svømning, cykling og løbetræning. Når hver træning er gennemført, giver en nydesignet sideoversigt i Fitness-appen yderlige detaljer med interaktive diagrammer for mere nøjagtige analyser.

Man kan også få informationer om skridtlængde, kontakttid med jorden og vertikale udsving fra ens træningspas.

Nye muligheder for svømmere

Er du svømmer og svømmer med svømmeplade, så er ”Registrering af svømmeplade” blevet tilføjet som ny type svømmetag for Bassinsvømning. Man kan også registrere ens effektivitet med en swolf-score – antallet af svømmetag kombineret med den tid i sekunder, det tager at svømme en bane i bassinet.

Efter endt træning kan man se ens gennemsnitlige swolf for hvert sæt i træningsoversigten.

Se også: De bedste træningsure

Få bedre indblik i din søvn med watchOS 9

Søvn-oplevelsen på Apple Watch giver med watchOS 9 et bedre indblik i ens søvnkvalitet med introduktionen af søvnstadier. Ved at bruge signaler fra accelerometeret og pulsmåleren kan Apple Watch registrere, når brugere er i REM-, Core- eller Dyb søvn.

Brugerne ser data for søvnstadier på Apple Watch i appen Søvn og kan se mere detaljerede oplysninger, som hvor længe de sover. Det er også muligt at måle puls og åndedrætsfrekvens under ens søvn og få det hele vist på diagrammer til sammenligning af søvn i appen Sundhed på iPhone.

Se også: Guides til smartwatch

Historik over arterieflimmer

I øjeblikket kan EKG-appen i Apple Watch identificere potentielle tegn på atrieflimren (afli), der kan føre til slagtilfælde.

Med WatchOS 9 kan brugere, der er diagnostiseret med afli, slå den FDA-godkendte funktion, der viser historik over afli, til og få adgang til vigtige oplysninger, herunder en estimering af, hvor ofte en brugers hjerterrytme viser tegn på afli, hvilket giver bedre indsigt i en brugers sygdom.

Brugerne modtager også ugentlige notifikationer for at give dem en forståelse af hyppigheden og en detaljeret historik i appen Sundhed, herunder livsstilsfaktorer, der kan påvirke afli, som søvn, alkoholindtag og motion.

Man kan downloade en PDF med en detaljeret historik over ens afli og livsstilsfaktorer, der kan deles med læger og plejepersonale, så de har et bedre grundlag for samtalerne. Denne funktion til historik over afli er dog kun tilgængelig i USA.

Få styr på din medicin

Desuden introducerer Apple en app til iPhone og Apple Watch til medicinering, der hjælper brugerne med at holde styr på, hvornår de skal tage deres medicin.

Du kan oprette brugerdefinerede skemaer og påmindelser for hver medicin.

Tilgængelighed watchOS 9

Udviklernes betaversion af watchOS 9 er tilgængelig for Apple Developer Program-medlemmer på developer.apple.comfra i dag. En offentlig betaversion vil være tilgængelig for watchOS-brugere næste måned på beta.apple.com. watchOS 9 kan fås til efteråret som gratis softwareopdatering til Apple Watch Series 4 eller nyere parret med iPhone 8 eller nyere og iPhone SE (2. generation) eller nyere, som kører iOS 16.