Apples AR-headset vejer kun 300 gram og har håndtracking

Apples første AR-headset får en vægt på 3-400 gram og bliver udstyret med avanceret tracking - det kan være ganske tæt på lancering.

Apples AR-headset vejer kun 300 gram og har håndtracking

Den kendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo har nyt om det meget omtalte AR-headset fra netop Apple. Han fortæller blandt andet, at det bliver en letvægter med en vægt på blot mellem 300 og 400 gram, og at det skal køre på M1-chippen.

Apples AR-headset får avanceret tracking

I og med, at headsettet er afhængigt af brugerens håndbevægelser for at kunne navigere i brugerfladen, indeholder headsettet også en del avanceret hardware til tracking.

Ifølge Kuo har Apple tænkt sig at benytte en kombination af ToF (time of flight) og strukturerede lyssensorer. De sidstnævnte sensorer er i dag en del af Apples Face ID, men i og med at brugerens hænder kommer til at være på længere afstand, vil sensorerne udvide sin rækkevidde med 200 procent.

Softwaren kommer også til at kunne fornemme ”dynamic detail change” for hænderne, hvilket skal forbedre præcisionen yderligere. Det er sådan, Face ID fungerer. Det kan fornemme ansigtsudtryk, så de ikke påvirker processen af at låse telefonen op. ToF-sensorerne skal derimod stå for low-latency tracking og forbedre FOV for headsettet.

Se også: Test af HTC Vive Focus 3

Arbejder allerede på efterfølgeren

Det er også værd at notere, at interne kilder har fortalt, at Apple allerede arbejder på en udgave nummer to af headsettet, der formentlig bliver endnu lettere end det første.

Det tyder med andre ord på, at Apple er tæt på en lancering af den første udgave.

Se også: Priser på gadgets

Historien er ikke slut

Tematikken er stadig aktuel. Steen Jørgensen gik et skridt videre. 9/12/2021 publicerede vi en artikel med tematikken Apples første Mixed Reality-headset vil fokusere på spil – Den næste artikel om emnet finder du her. Se også seneste nyt om temaet ved at trykke her..