Apples M1 Pro og M1 Max overraskende gode til gaming

Apples nye Mac-laptops med M1 Pro og M1 Max-chip klarer sig overraskende godt til gaming - men de er dyre sammenlignet med de bedste.

Apples M1 Pro og M1 Max overraskende gode til gaming

Apples Mac-computere har aldrig rigtig været kendt for sine egenskaber inden for gaming. Visse af dem kan da være med, når det gælder spil, men sammenlignet med en rigtig gaming-PC bliver forskellene meget tydelige. Men det lader til, at Apples nyere Macs, især dem med M1 Pro og M1 Max-chips, klarer gaming overraskende godt.

Mac med M1 Pro og M1 Max gode til gaming

I hvert fald, hvis man skal tro test udført af PCMag, hvor de tester både M1 Pro og M1 Max-chipsene i forhold til Razer Blade 15 Advanced Edition lapotop, der har en Intel Core i7-processor og NVIDIA GeFOrce RTX 3070.

M1-chippene slog ikke Razer-laptoppen, men de beviste, at de kan mere, end man umiddelbart tror. Ved et spil som 2016 Hitman med Ultra-indstillinger klarede M1 Pro med en 16-core GPU 104 fps, mens M1 Max med sin 32-core GPU klarede 106 fps.

Razer Blade klarede 103 fps.

Ved en test af Rise of the Tomb Raider klarede M1 Pro 79 fps ved ”Very High”-indstillingen, mens M1 Max klarede 116 og Razer Blade 114 fps.

Se også: Priser på laptops

Langt dyrere computere

Nu skal man måske ikke blive alt for begejstret og sidestille Macs med gaming-PC’ere med Intel-processorer. Det er værd at huske, at M1 Pro med 16-core GPU-konfigurationen koster fra 23.000 kroner,  mens en M1 Max med 32-core GDU har pris fra omkring 30.000 kroner.

Det er væsentligt flere penge end Razer Blade 15 Advanced Edition, der koster fra 14.000 kroner, så det skal med i overvejelserne.

Se også: Nyheder om Apples Mac

Historiens videre kronologi

Næste interessante artikel i sagen. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. d. 14/10/2021 gik vi videre med temaet i en artikel omkring IKEA lancerer udstyr til gaming med ASUS ROG – Den kan læses her. Tjek også seneste nyt om emnet her..