Apples Virtual Reality-briller lanceres til juni

Det ser ud til at blive allerede til juni, at Apple vil løfte sløret for et af de mest ventede produkter i 2023, nemlig deres AR- og VR-briller.

Apples Virtual Reality-briller lanceres til juni

Apple har angiveligt haft et stort team til at arbejde på et hemmeligt produkt i flere år. Nu er de åbenbart nået så langt i udviklingen, at de er klar til at vise det frem lidt senere i år. Til juni forventes Apple nemlig at fremvise deres første VR- og AR-briller.

Briller og headsets til Virtual Reality og Augmented Reality er endnu ikke blevet så populære, som branchen havde forventet. Men hvis der er én producent, der kan lave om på det, er det Apple. Rygter fortæller da også, at det kommende headset til Virtual Reality fra Apple, der går under navnet Apple Reality Pro, er deres hovedfokus og største lancering i år. Det betyder jo så nok samtidig, at man ikke skal forvente sig så meget af de andre produkter, som iPhone 15-serien, nye iPads og andet Apple-udstyr.

Læs også: Nyt om Apples VR/AR-headset – sådan bliver det

Apple Reality Pro lanceres til juni

En ny rapport fortæller, at lanceringen af Apples VR- og AR-briller, i kombination også kaldet Mixed Reality, ikke er langt fra at blive præsenteret.

Egentlig skulle brillerne have været præsenteret sidste år, men denne lancering blev udskudt. Forsinkelsen skyldes hardware- og softwareproblemer, som stadig skal udbedres. Præsentationen kommer angiveligt til at ske til juni, hvor Apples afholder årets WWDC-udviklerkonference.

Mixed reality-headsettet vil ifølge rapporten være Apples “næste store initiativ”, hvilket er en fin måde at sige, at det er den næste produktkategori, som Apple ønsker at tjene penge på for at mindske sin afhængighed af iPhone-salget, som nu udgør mere end 50 procent af omsætningen.

Prisen forventes at blive omkring 3.000 dollars (næsten 21.000 kroner) for Apple Reality Pro.

Hvad er der specielt ved Apples VR-briller?

Men hvad er det Apples vil gøre anderledes end de andre producenter af VR-briller? For det første har Apple et stort økosystem af apps og tjenester, som alle vil spille sammen med AR- og VR-brillerne. Det kan for eksempel være, at man kan bruge ens Mac-computer i Virtual Reality eller lave videoopkald over FaceTime.

Apple Reality Pro-headsettet vil være udstyret med ansigts- og øjensporing og kan kombinere VR med AR. Med indbyggede sensorer vil sensorer på hænderne ikke være nødvendige. Det vil have indbyggede højtalere og eksternt batteri.

Softwaren og brugerfladen i brillerne forventes også at være i velkendt “Apple-stil”, som mange kender og føler sig trygge ved. Det bliver sandsynligvis også nemt at bygge apps til headsettet, hvor Apple hurtigt vil få mange udviklere ombord på grund af deres populære platform.

Se også: Test af gadgets