Apples VR/AR-briller kan blive en enorm skuffelse

Vil Apples kommende VR- og AR-briller skuffe? I hvert fald går der rygter om, at der internt i virksomheden er tvivl om det hypede produkt.

Apples VR/AR-briller kan blive en enorm skuffelse

Reality Pro, som det kommende Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) headset fra Apple er blevet døbt inden lanceringen, er et af de mest hypede elektronikprodukter i år. Der er enormt store forventninger til brillerne, som menes at kunne blive et gennembrud for VR- og AR-briller. Men efter en intern fremvisning af produkt er der nu opstået tvivl omkring produktet.

Se også: Test af VR-briller

Ansatte har forladt projektet

Den forventede lancering af Apples Mixed Reality-briller (MR) er få måneder væk, men er ifølge seneste rygter slet ikke klar til lancering endnu. Ifølge en rapport fra New York Times er der stor tvivl om produktet hos ansatte hos Apple, der har arbejdet på projektet. Angiveligt skulle nogle have forladt projektet på grund af deres tvivl, og andre er fortsat skeptiske over for headsettets potentiale for succes – især til en pris på 3.000 dollars (knap 21.000 kroner).

Apple forventes i vid udstrækning at afsløre headsettet på sin Worldwide Developer Conference (WWDC) i juni. Ifølge Mark Gurman fra Bloomberg demonstrerede Apple for nylig Mixed Reality-brillerne foran Apples 100 øverste ledere i Steve Jobs Theater i Californien, “hvilket tyder på, at en offentlig afsløring er tæt på”.

Men bag den “glitrende” præsentation antyder New York Times, at der har været en vis intern uro om fremtiden for Mixed Reality-headsettet.

Noget af denne usikkerhed er blevet drevet af en række ledelsesmæssige afgange på produktdesignteamet, bemærker Times, som startede med Jony Ive i 2019 og blev derefter fulgt af afgangen af hans efterfølger, Evans Hankey, sidste år. Apple har ikke udnævnt en ny chef for industrielt design endnu og har efter sigende efterladt ingeniøren Mike Rockwell med ansvaret for udviklingen af headsettet.

Vil lanceringen blive udskudt?

Ifølge The Times har tvivl fra både medarbejdere og Apples ledelse fået nogle medarbejdere til at spekulere på, om Apple vil vælge at udsætte lanceringen af headsettet. Det ser dog ikke ud til, at dette vil ske, da kilder fortæller, at en lancering i juni stadig er planlagt, da produktionen af headsettet er sat i gang med henblik på den planlagte afsløring om få måneder.

Rygterne fortæller, at Apple Reality Pro-headsettet vil have en kulfiberramme, et udvendigt batteri monteret på hoften, udadvendte kameraer, to 4K-skærme og have en fysisk krone, der lader brugeren skifte ind og ud af Virtual Reality.

Headsettet til 21.000 kroner forventes rettet mod udviklere, når det lanceres. Apple arbejder efter rygterne på en mere overkommelig version af headsettet, som de kan introducere allerede næste år.

Se også: De bedste VR-briller