Billeder af Apple Watch Series 9 viser nyt design af hjemskærmen

watchOS 10 siges at give hjemskærmen på Apple Watch et nyt look med mapper for større overblik og bedre brug af apps til at højne brugeroplevelsen.

Billeder af Apple Watch Series 9 viser nyt design af hjemskærmen

Apples kommende opdatering af watchOS-softwaren til version 10 kan betyde en overhaling af Apple Watchs hjemskærm i form af et nyt design med mapper til at organisere apps i. Det fortæller leakster @analyst941.

Hvis det stemmer, bliver det med dette meget velkomne redesign en hel del lettere at navigere rundt mellem appene på uret.

Fortsætter Apple som hidtil, får vi nok den næste generation af smartwatches, Apple Watch Series 9, og et opdateret watchOS 10 en gang til efteråret. Men formentlig får vi også et første glimt af det kommende styresystem til selskabets smartwatches ved WWDC 2023 i juni, sammen med præsentationen af iOS 17 og Apple AR/VR-headsettet.

Se også: De bedste smartwatch

Langt lettere at navigere rundt i apps på hjemskærmen

Siden det første Apple Watch kom, har det været lidt af en træls oplevelse af navigere rundt blandt sine apps på hjemskærmen. Standarddesignet fordeler appsene i et sekskantet gitter, der fører tankerne til honningkager, og det eneste man ser, er de runde ikoner.

watchOS 4 gav brugerne mulighed for at vælge et andet layout, kaldet List View, hvor apps appsene sorteres alfabetisk. Det er dog ikke muligt at flytte rundt på appsene i listen, og man kan heller ikke søge på dem, så det kan være lidt af en opgave hurtigt at finde frem til en app.

Med watchOS 10 kan alt det ændre sig. Ifølge leakster @analyst941 får watchOS et stort redesign af hjemskærmens layout og han er snart klar med masser af detaljer.  Han lover, at watchOS bliver langt lettere at bruge med den store opdatering.

Nu skal vi selvfølgelig tager leaksterens oplysninger med et gran salt, for Apple har kun bekræftet vældigt få detaljer om den næste generation af smartwatches.

Det uofficielle billede skal være baseret på de oplysninger, leaksteren har fået fat i, og viser fire rækker af tre ikoner. Det er uvist, om ikonerne stadig vil være runde, eller om mellemrummet mellem appsene kan blive anderledes.

Se også: Hvilket Apple watch er bedst?

watchOS 10 til Apple Watch 4 eller 5 og nyere

Den nyeste version af watchOS lige nu, er version 9 der kan installeres i Apple Watch Series 4 og nyere. Det er muligt, at en generation af uret havner uden for listen over kompatible enheder, når det nye watchOS 10 kommer, men det er også muligt, at Apple sender watchOS 10 ud til samme modeller som watchOS 9.

Hvis Apple følger sin tidligere årskalender, ruller de formentlig watchOS 10 ud i en betatest efter præsentationen ved WWDC 2023, med en endelig lancering til efteråret samtidig med lanceringen af en ny generation Apple Watch.

Find priser på smartwatch her.