DJI Mini 4 Pro: Den bedste mini-drone under 250 gram

DJI Mini 4 Pro har fremragende kamera, lang batteri og gode styreegenskaber og kræver ikke registrering for at flyve. Se funktioner og pris.

DJI Mini 4 Pro: Den bedste mini-drone under 250 gram

DJI har annonceret DJI Mini 4 Pro, den fjerde drone i selskabets mini-serie og som de kalder for den “ultimative mini-kameradrone”.

DJI Mini 4 Pro er måske nok en lille drone, men den er formentlig endnu bedre end Mini 3, som vi selv bruger her på redaktionen, og den både flyver fremragende, er let at bruge, laver flotte videooptagelser og har god batteritid.

Se også: Test af DJi Mini 3 Pro

Kamera med masser af gode funktioner

Kernen i Mini 4 Pro er en 48-megapixel Type 1/1,3-tommers CMOS-billedsensor og en ny billedbehandlingsplatform. Som mange filmorienterede kamerasystemer har Mini 4 Pro dobbelt indbygget ISO.

Sammen med den næsten 50 megapixel store sensor er der et 24 mm f/1,7-objektiv med et synsfelt på 82,1°.

Ud over 48-megapixel stillbilleder optager den nye drone 4K/60p HDR-video og slowmotion 4K-optagelser med op til 100 billeder i sekundet. Videooptagelse drager også fordel af en forbedret støjreduktionsalgoritme i Night Shots-tilstand.

Dronen har også True Vertical Shooting, en særlig tilstand, der er optimeret til sociale medier og smartphone-video.

Dronen optager også 10-bit D-Log M-video, som DJI lover sikrer “naturlige farver” og “livagtig” lysstyrke. HDR-videotilstandene får følgeskab af SmartPhoto-teknologi til stillbilleder. Ud over RAW-billedoptagelse bruger SmartPhoto-tilstanden HDR-billeddannelse, scenegenkendelse og meget mere til at tage billeder, der ser godt ud direkte fra kameraet.

Dronen har også MasterShots-, QuickShots- og Hyperlapse-tilstande til at optage videoer med forskellige vinkler og dynamiske bevægelser. Mini 4 Pro har også en panoramatilstand, der kan optage 180° panoramaer og endda sfæriske panoramafotos.

Se også: 5G gør droneflyvning mere sikkert

Mini 4 Pro vejer under 250 gram og kræver ikke registrering

Ligesom sin forgænger vejer Mini 4 Pro kun 249 gram. Ud over at være nem at bære, sikrer dronens lette design også, at den kan flyves lovligt i mange lande og regioner – også i Danmark.

For eksempel er vægten på 249 g afgørende, fordi droner under 250 g ikke behøver at blive registreret hos myndigheder.

Se også: Kan man levere pakker med droner?

Gode sikkerhedsfunktioner og fin batteritid

Den nye kompakte drone har forbedrede sikkerhedsfunktioner, herunder såkaldt omnidirektionel forhindringssensor, der er forbedret fra forgængerens tri-direktionelle sensor. Den nyeste drone registrerer forhindringer fra alle retninger ved hjælp af flere vidvinkel- og nedadrettede synssensorer.

Den indeholder også et Advanced Pilot Assistance System (APAS), der muliggør automatisk bremsning og forhindringsomgåelse.

Hvad angår flyvetid, kan Mini 4 Pro flyve i op til 34 minutter uden ekstra tilbehør.

Se også: Priser på droner

Priser og tilgængelighed

DJI Mini 4 Pro er tilgængelig nu i flere konfigurationer, men de danske priser er ikke oplyst endnu. Dert ser dog ud til, at den vil få en pris fra knap 7.000 kroner.