Fairphone på vej med reparationsvenlige over-ear ANC høretelefoner

Fairphone er kendte for telefoner, man selv let kan reparere - nu er der kommet billeder af et sæt høretelefoner fra producenten lavet af genbrugsmaterialer.

Fairphone på vej med reparationsvenlige over-ear ANC høretelefoner

Fairphone er blandt de mest brugervenlige smartphoneproducenter i verden, når det gælder muligheden for selv at reparere telefoner.

Selskabets Fairphone 2 har tilmed overlevet sig selv og modtaget flere sikkerhedsopdateringer end flagskibene fra Samsung og Google.

I sidste måned hintede rygter om en kommende lancering af Fairbuds XL, der er Fairphones endnu ikke-annoncerede over-ear høretelefoner. Nu er der dukket billeder op af disse ANC-høretelefoner i farverne grøn og sort.

Over-ear høretelefoner der er lette at reparere

Historisk set er det ikke så overraskende, at det hollandske selskab satser på andre kategorier af forbrugervarer. Billederne af høretelefonerne kommer fra Winfuture, der efter sigende har fået dem fra en anonym forhandler.

Vi ved ikke meget om disse trådløse høretelefoner, andet end at de har ANC med fra starten.

Winfuture hævder, at Fairbud XL følger selskabets linje med at være lette at reparere. Skruerne, man ser, tyder på, at det stemmer. Nu er det ikke så tit, høretelefoner går i stykker, i hvert fald ikke sammenlignet med smartphonen, så det skal blive interessant at se, hvad Fairphone gør med det salgsargument.

Lavet af genbrugsplast

Ørebøfferne på Fairbuds XL skal efter sigende være lavet af samme genbrugsplast som bagsiden på Fairphone 4. Winfuture skriver, at batteriet på ANC-høretelefonerne også let kan udskiftes, præcis som det er tilfældet med Fairphones telefoner.

Billederne tyder på, at høretelefonerne har fysiske knapper, og vi ser også en USB-C port på dem. Det ville have været rart med et 3,5 mm stik som backup, men man kan jo ikke få det hele.

Pris og lancering

Prisen ligger på 249 euro, cirka 1.900 kroner, siges det, hvilket lader til at være en okay pris.

Lanceringsdataoen er endnu ikke kendt, så vi må vente at se, hvornår de kommer på gaden.