Fitbit Ionic: Aktivitetstracker og smartwatch på én gang

Amerikanske firma Fitbit har indtil videre lavet fitnesstrackere, men nu er firmaet klar med det første smartwatch med alle de velkendte trackingfunktioner.

Fitbit Ionic: Aktivitetstracker og smartwatch på én gang

Fitbit har netop løftet sløret for dets første smartwatch. Uret går under navnet Fitbit Ionic og er Fitbits forsøg på at lave et smartwatch, der samtidig er markedets bedste inden for sundhed og fitness.

Læs også: Fitbit lancerer Alta HR – diskret og funktionsrig tracking

”Med Ionic leverer vi et smartwatch, som forbrugerne hidtil ikke har set lignende – en sundheds- og fitnessplatform, som kombinerer den individuelle oplevelse og dybere indsigt med vores mest avancerede teknologi til dato. Det giver et væld af hidtil usete muligheder inden for sundheds-tracking i fremtiden,” siger James Park, som er CEO og grundlægger af Fitbit.

Fitbit Ionic
Foto: Fitbit

Fyldt med nye og forbedrede sensorer

Det firkantede aluminiumsur er derfor propfyldt med sensorer og funktioner, så du kan tracke så godt som alle aktiviteter i løbet af dagen – og nu med endnu højere præcision. Hardwaremæssigt er uret udstyret med det, som ifølge Fitbit selv er industriens bedste GPS-oplevelse, da den har en stærkere forbindelse til både GPS- og GLONASS-satellitter. Også pulsmåleren er forbedret, oplyser Fitbit.

En af de større nyheder i uret er, at det nu klarer helt ned til 50 meter dybt vand. Du kan altså tage det med på enhver svømmetur uden problemer. Uret har derfor også svømme-tracking, så du kan se distance, udholdenhed og forbrændte kalorier.

Læs også: Farvel til Pebble – Fitbit tager nu officielt over

Derudover gemmer uret også på en ny SPO2-sensor, der måler iltindholdet i dit blod. Uret tracker uret automatisk din søvn og dine søvnstadier, men også dit helbred. Fitbit Ionic kan således tracke for indikatorer for dit fremtidige helbred, blandt andet for søvnapnø og hjerteflimmer.

Fitbit
Foto: Fitbit

Hav en personlig træner ved din side

Den forbedrede hardware giver altså mange nye muligheder både inden for sundhed og fitness, men også softwaren er forbedret. Uret har nemlig ’Fitbit Coach’ indbygget, som er en personlig træner, der giver dig dynamiske træningsøvelser. Uret lærer dine vaner og dit træningsniveau at kende, og ud fra det og din feedback tilpasser uret din træning. Du får også personlige anbefalinger såsom en yogasession efter en længere løbetur. I 2018 lancerer Fitbit desuden den personlige træner med stemmefunktionalitet, så du kan lytte til den under gå- eller løbeturen.

Fitbit Ionic har også funktioner indbygget til at holde motivationen oppe. Med urets 2,5 GB lagerplads kan kan du nemlig lagre over 300 sange på det, som du kan afspille via et Bluetooth-headset, blandt andet de nye, trådløse Fitbit flyer-øretelefoner lavet til fitness.

Som altid virker Fitbit Ionic sammen med de fleste smartphones. Eneste krav er, at den kører med Android, iOS eller Windows.

Fitbit Ionic
Foto: Fitbit

Fitbit Ionic: Pris og tilgængelighed

Allerede fra i dag kan du forudbestille et eksemplar af Fitbit Ionic på Fitbits hjemmeside. Fra oktober lander uret i de danske butikker med en pris på 2.699 kroner. Det er altså ikke i den billige ende, men du får til gengæld også et smartwatch spækket med alle tænkelige trackingfunktioner- og sensorer.

Uret findes i tre forskellige farver: Sølvgrå med blågrå rem, smokey-grå med charcoal-farvet rem og brændt orange med skifer-blå rem. I løbet af 2018 vil Fitibit desuden lancere en Ionic special edition sammen med adidas.