Fitbit lægger glukosetracking i sin app

Fitbit giver nu mulighed for at give bedre overblik over glukoseniveauet i ens krop. Det sker i samspil med info om motion, vægt, søvn og mad.

Fitbit lægger glukosetracking i sin app

Fitbit har tilføjet muligheden for at overvåge boldsukkeret til sin smartphone-app. Det åbner for en mere holistisk tilgang til at holde øje med helbredet.

Det er vigtigt for personer med for eksempel diabetes at holde øje med glukoseniveauet, da det jo netop er det, deres kroppe ikke selv kan klare. Men det er også vigtigt for alle andre at have styr på blodsukkeret, både for at spise bedre og have tilstrækkeligt med energi til motion og den helt almindelige hverdag.

Fitbit giver overblik til ens blodsukker i appen

For kort tid siden blev der skrevet om en ny revolutionerende teknologi, hvor forskere har fundet frem til en ny metode til at måle blodsukker. Med denne nye metode er det ikke længere nødvendigt at prikke hul for at få en dråbe blod. I stedet bruger man en optisk sensor på håndleddet.

Efter sigende er både Apple og Samsung i gang med enheder, der kan måle blodsukkeret på den måde. Måske finder metoden vej til Apple Watch Series 7 og Galaxy Watch 4, der begge kommer i år. Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt teknologien kommer, men hvornår. Men Fitbit vil formentlig også lege med.

De er måske ikke gået ud med det officielt, men der er ingen tvivl om, at de også er i gang med at udvikle en metode til at udnytte den nye teknologi med aflæsning via håndleddet. Mens vi venter på det, får vi det næstbedste, nemlig muligheden for at logge glukoseaflæsninger i Fitbits smartphoneapp.

Se også: Anmeldelse af de bedste fitness trackere

Glukose-funktion i samspil med data om motion, søvn, mad og vægt

Det er supersmart ikke kun at overvåge udviklingen i blodsukkeret, men også kunne logge den data sammen med information om motion, vægt, søvn og mad.

Det kan give en brugbar indsigt i, hvad der er med til at påvirke blodsukkerniveauet. Som nævnt er man nødt til manuelt at lægge aflæsningerne ind sammen med eventuelle symptomer. Har man OneTouch Reveal-appen fra LifeScan, kan man dog lægge dem ind automatisk.

Se også: Priser på Fitbit fitness trackere

Alarm kan minde om aflæsning af blodsukker i kroppen

Der skal komme yderligere understøttelse af andre målere og apps inden for den nærmeste fremtid. Fitbit-appen giver også mulighed for at definere ens personlige niveau for glukose. Det kommer til at ligge sammen med aflæsningerne i den medfølgende oversigt.

Endelig kan man sætte alarmer, der skal minde en om at aflæse blodsukkeret i løbet af dagen.

Se også: Nyheder om wearables