Garmin Fenix og Forerunner får løbekraft og søvnrapport

Garmin Fenix 7, Epix Gen 2, Forerunner 955 og flere af selskabets ure har fået fede nye funktioner i en opdatering af softwaren.

Garmin Fenix og Forerunner får løbekraft og søvnrapport

Garmin har annonceret en række funktioner, der kommer via en softwareopdatering til flere af deres mest populære serier af ure.

Blandt urene på listen finder vi Garmin Fenix 7, Garmin Epix Gen 2, Garmin Enduro 2, Garmin Forerunner 955, Garmin Forerunner 255, Tactix 7 og den nye anden generation i luksusserien Marq.

Se også: Bedste smartwatch til træning

Fuldt overblik over løbekraft uden pulsbælte

Løbekraft er den største af opdateringerne. Garmin har tilbudt statistik over løbekraften siden 2017, men den gamle metode krævede, at man brugte et pulsbælte. Den nye metode klarer sig uden, og man får sin statistik over løbekraften bare med selve uret.

Den måles i watt og er et effektiv mål, man kan sætte for sit løb. I og med at løbekraften har været med i Garmins univers så længe, kan man allerede skabe personlige træningspas, der har et specifikt antal watt som mål.

Morgenrapport viser søvnkvalitet og søvnvarighed

Enduro 2 har også fået Morgenrapport, den funktion der viser varighed og kvalitet af søvnen, hvor klar man er til at træne, den foreslåede træning for dagen, samt den aktuelle vejrudsigt.

Denne version af Morgenrapport kom med Forerunner 255 og 955, men den er ny i ure som Enduro 2 og Fenix 7.

Se også: Billig fitnesstracker

Tempo og ultrarun

Garmins niveautilpassede tempo viser et tempo, der tager stigninger og hældninger med i beregningen. Nextfork-moden kommer også til flere ure, en funktion vi først så i Enduro 2.

Ultrarun-indstillingen logger nu automatisk den tid, man har brugt på ved et tjekpunkt eller hjælpestation, så man ikke manuelt er nødt til at pause den for ikke at få ødelagt sin statistik.

Der er en ny Disc Golf-mode, en sport, Garmin er først med at introducere. Backcountry Snowboard er også blevet tilføjet som supplement til Backcountry Ski.

For at se, om opdateringen er tilgængelig for netop dit ur, skal du synkronisere dit ur med Garmin Connect.

Find priser på Garmins træningsure her.

Også opdateringer til cykelcomputere

Garmin har også annonceret en opdatering af cykelcomputerne Garmin Edge 1040 og Garmin Edge Explore 2.

Den tilføjer livedeling af events, support af motivationsbeskeder fra venner og, for Edge 1040, daglige forslag til træning og tips.