Google og Samsung på vej med VR-briller

Samsung og Google udvikler i samarbejde med Qualcomm VR- og Mixed Reality-briller, der skal udfordre Apples med deres Vision Pro-headset.

Google og Samsung på vej med VR-briller

Samsung og Google vil gerne kunne konkurrere mod Apple, der sidst år lancerede deres første Mixed Reality-briller. Sammen med chipproducenten Qualcomm udvikles nye og banebrydende VR-briller.

Se også: 5 bedste smartwatches

Apple lancerede sidste år deres VR-briller Vision Pro, der var et af de absolut mest hypede produkter gennem hele året. Selvom Apple ikke har haft den forventede succes med det nye produkt, vil Samsung og Google ikke lade stå til. De udvikler en konkurrent til Vision-headsettet.

Qualcomms administrerende direktør Cristiano Amon afslører, at chipdesigneren arbejder sammen med Samsung og Google om at udforske et sæt kompakte mixed-reality-briller, der er forbundet med en smartphone – en anden tilgang end Apple, som lancerede et større headset.

Sidste år indgik Google, Samsung og Qualcomm et partnerskab om at udvikle mixed-reality-teknologi. Det refererer til kombinationen af augmented og virtual reality, som ofte involverer digitale billeder, der lægges oven på den virkelige verden foran dig.

Amons kommentarer er blandt de første, der kaster lys over projektet.

“Det bliver et nyt produkt, det bliver nye oplevelser,” sagde Amon, da han diskuterede, hvad der vil komme ud af mixed reality-partnerskabet.

“Men det, jeg virkelig forventer, der kommer ud af dette partnerskab, er, at alle, der har en telefon, køber en brille, der passer til den,” tilføjede Amon.

Det tyder altså dermed på, at briller vil minde mere om Google Glass, der blev lanceret i 2013, men opgivet allerede i 2015.

Google Glass

Den administrerende direktør henviste til Facebook-forældrene Metas Ray-Ban smartbriller, som ligner almindelige solbriller, men som er trådløst forbundet med en smartphone og har et indbygget kamera. Derudover har de en stemmeassistent, der drives af Metas Llama-model for kunstig intelligens.

Se også: Bedste Android-tablets til prisen

VR-briller bliver hvermandseje

Almindelige klager over AR- og VR-enheder, som hidtil typisk har været store headsets, er, at de ikke er praktiske og også til tider er ubehagelige at have på. Et sæt smarte briller kunne løse dette og bringe en stilfuld enhed ind på markedet for blandet virkelighed.

“Jeg tror, vi er nødt til at nå til det punkt, hvor brillerne ikke vil være anderledes end almindelige briller eller solbriller. Og så kan vi komme op i skala,” sagde Christian Amon.

Samsung og Google har endnu ikke afsløret informationer om projektet.