Google vil lave smart-briller i samarbejde med Ray-Ban

Google forsøger sig angiveligt igen med smarte briller. Denne bliver formentlig i samarbejde med EssilorLuxottica, der står bag brillemærket Ray-Ban.

Google vil lave smart-briller i samarbejde med Ray-Ban

Google ønsker ikke at lave sine egne smart-briller, men foretrækker i stedet et samarbejde med EssilorLuxottica, som står bag Ray-Ban.

Se også: 5 bedste smartwatches

Vil stjæle samarbejde med Ray-Ban fra Meta

Ifølge The Verge har Google for nylig henvendt sig til EssilorLuxottica, der står bag det velkendte brillemærke Ray-Ban. Google ønsker at have smarte briller med deres Gemini AI-assistent indbygget.

Til sammenligning arbejder EssilorLuxottica allerede sammen med Meta om Ray-Ban Meta Smart Glasses. Så sent som i denne uge kom det frem, at Meta ønsker at tage en minoritetsandel, hvilket i lyset af Googles træk kan ses som en defensiv foranstaltning.

Det er sparsomt med detaljer fra Googles side af og Metas investering kan muligvis ødelægge chancen for en aftale. Det står ikke klart, hvilket mærke Google ønskede at lave briller med, da EssilorLuxottica også står bag Oakley, mens de også ejer LensCrafters og Sunglass Hut.

Med hensyn til specifikationer er Google formodentlig ikke klar til at sætte skærme i briller endnu, og en hypotetisk enhed ville bare være en mikrofon, højtaler og kamera til Gemini-funktioner. Det ville svare til det, der blev demonstreret på I/O 2024, hvor Google brugte interne prototyper til Project Astra. En musikafspiller, og noget, der kan tage billeder og videoer til mulig Google Fotos-integration, lyder som en realistisk fremtidig enhed.

The Verges nyhedsbrev Command Line har i dag også flere detaljer om Googles partnerskab med Magic Leap. Udover AR-optik og fremstilling er målet at skabe et udviklerheadset, der kører Android XR, og som er baseret på Magic Leap 2.

Apple arbejder også på en smartbrille

Google er dog langtfra de eneste, der ser smart-briller som en lovende gadget i fremtiden. Apple arbejder angiveligt også på at få fremstillet et par brugbare smartbriller, hvor de vil bruge erfaringer og teknologi fra deres Vision Pro VR-headset. Du kan læse mere om Apples smartbriller her.

Se også: Bedste Android-tablets til prisen