Apple arbejder stadig på smartbriller – men der er lang vej endnu

Selv om Apple stadig arbejder på at lancere et par Apple Glass-briller, så kan der gå flere år, før de bliver lanceret.

Apple arbejder stadig på smartbriller – men der er lang vej endnu

Apples længe rygtede smartbriller kendt som “Apple Glass” vil sandsynligvis ikke komme på markedet i de kommende år. Udviklingen af disse augmented reality (AR) briller fortsætter, men ifølge nye rapporter forventes de først at blive lanceret om flere år.

Se også: De første test og anmeldelser af Apple Vision Pro

Ikke meget fart på Apple Vision Pro

Apple Vision Pro har været et stort skridt i Apples ambitioner inden for mixed reality-enheder, men salget er ikke gået, som Apple havde forventet, og deres forventninger er blevet nedjusteret flere gange.

Senest er udviklingen af en Apple Vision Pro 2 droppet, og i stedet fokuserer Apple på udviklingen af en billigere og lettere udgave af Vision-headsettet.

Se også: Ingen vil købe Apple Vision Pro – sælger langt mindre end ventet

Apple Glass har en fremtid

Trods den skuffende udvikling med Apple Vision Pro tror Apple altså tilsyneladende stadig på en mixed reality-brille i form af Apple Glass, men det kommer altså til at vare en stykke tid.

Ifølge Bloomberg er udviklingen af Apple Glass på et meget tidligt stadie, og det endelige mål er at udvikle lette briller, der tilbyder AR-funktionalitet.

Se også: Her kan du købe Apple Vision Pro i Danmark

Kommer først sidst i dette årti

Der har tidligere været spekulationer om, at Apple ville lancere Apple Glass i 2026 eller 2027, men den tidsplan har været for optimistisk. Ifølge Apple-kenderen Mark Gurman fra Bloomberg er ingen af de kilder, som han har talt med inden for Apple, overbeviste om, at brillerne vil være klar til lancering i løbet af de næste par år.

Rygtet om Apples AR-briller har eksisteret næsten et halvt årti. Ideen med Apple Glass er at skabe briller, der ligner almindelige briller, men med indbygget AR-teknologi, så brugerne kan se AR-elementer i deres synsfelt. Det kræver udvikling af batteri, skærm, chip og design i en grad, så de kommende produkter rent faktisk ligner almindelige briller.

Det tager tilsyneladende sin tid. Samtidig er det de samme Apple-medarbejdere, der arbejder med Apple Vision Pro, så hvis de er optaget af at udvikle en billigere Vision Pro-model, har de sandsynligvis ikke fokus på Apple Glass. Alt i alt kan vi altså godt forvente lang ventetid.

Se også: Apple Vision Pro er en prototype – først færdig om fire generationer