Huawei Watch Ultimate: Robust smartwatch til udendørs brug

Huawei Watch Ultimate er bygget i robuste materialer og er vandtæt ned til 100 meters dybde i 24 timer. Se funktioner og info om pris.

Huawei Watch Ultimate: Robust smartwatch til udendørs brug

Huawei har netop afholdt et stort event, hvor de præsenterede selskabets seneste premium-telefoner og nye flagskib inden for wearables, Watch Ultimate. Watch Ultimate ligner mere eller mindre et direkte angreb på Apple Watch Ultra.

Det ligger over GT 3 Pro på Huaweis liste af smarte ure med en endnu mere hårdfør konstruktion, der blandt andet kan klare en tur i vandet ned på 100 meters dyb, hvilket gør det til det helt rigtige valg for dykkere.

Se også: Bedste smartwatch til outdoor

Mellem 8-14 dages batteritid

Watch Ultimate har en stor 1,5-tommers LTPO AMOLED skærm med refresh rate mellem 1 Hz og 60 Hz. I den store urkasse sidder et kraftfuldt batteri på 530 mAh – Huawei lover en batteritid på 14 dage på en enkelt opladning ved normalt brug.

Bruger man uret lidt mere aktivt, kan det holde batteri i op til otte dage.

Uret har support af Qi-trådløs opladning med den medfølgende oplader, så man kan lade uret fra 0-100 procent på blot en time.

Se også: Priser på smartwatch

Kan klare 100 meter dybt vand i 24 timer

Det har de almindelige sensorer, der kan aflæse puls, ilt i blodet og foretage EKG-målinger.

Selve uret har 16 vandafvisende strukturer, så det kan holde til det store pres, der er langt nede under vandet. Huawei har placeret uret i ISO 22810-standarden for vandtæthed.

Det er blevet testet i forhold til EN13319-standarden og kan dermed holde til at være nedsænket under vandet ned til 110 meter i op til 24 timer, en såkaldt en 10 ATM-klassificering.

Se også: ChatGPT til smartwatch

Huawei Watch Ultimate er til den aktive

Huawei Watch Ultimate kommer med Expedition Mode, en funktion designet specifikt til alle dem, der elsker at være udendørs og bruger dualfrekvens fem-systems GNSS-positionering for at kunne bestemme positionen helt præcist.

Det er også muligt at lægge waypoints ind, når man er ude i naturen. Uret kan som sagt overvåge iltniveauet i blodet, hvilket kan være en rigtigt god idé ved høje højder.

Urkassen er bygget af zirkonium-baseret flydende metal og rammen om uret er lavet i keramik, mens urskiven er beskyttet af safirglas.

Se også: Bedste smartwatch til børn

Pris og tilgængelighed

Huawei Watch Ultimate kan købes i Europa fra 3. april og kommer i to versioner – Expedition Black (med gummirem) og Voyage Blue (med rem i metallic look).

De europæiske priser er endnu ikke offentliggjort. Vi forventer, det bliver et dyrt ur, men nok ikke helt så dyrt som Apple Watch Ultra, der koster fra 7.799 kroner. Vi kan kun gisne om prisen, men den lander formentlig mellem 6-7.000 kroner.

Find de bedste tilbud på smartwatch her.