Hurtig iPhone-oplader vil formentlig følge med i æsken i år

Billeder af en ny 18 watt iPhone-oplader peger på, efterårets iPhones endelig kan lades hurtigt op med den medfølgende oplader.

Hurtig iPhone-oplader vil formentlig følge med i æsken i år

Når Apple dette efterår efter planen løfter sløret for tre nye iPhones, vil de langt om længe være i stand til at kunne lade hurtigt op med den medfølgende oplader.

Det er i hvert det, som et sæt nye billeder peger i retning af. Det ofte meget pålidelige Apple-magasin Macotakara har nemlig spottet lækkede hands on-billeder fra et kinesisk medie af, hvad der menes at være en ny iPhone-oplader.

iPhone 2018 oplader
Foto: Chongdiantou.com

Tre gange højere strømstyrke end nuværende den oplader

Opladeren ligner umiddelbart samme udenlandske oplader, som følger med de nuværende iPhones, og der er den samme grå top som på Apples eksisterende iPhone-opladere – dog har EU-opladeren et tyndere og mere kantet design.

Når det kommer til strømstyrken, er der en stor forskel i den mængde strøm, som sendes ud af opladeren. På billedet ses det nemlig, at den nye oplader leverer to forskellige strømeffekter: en spænding på 5 volt og strømstyrke på 3 ampere, hvilket giver en effekt på 15 watt, eller en spænding på 9 volt og en strømstyrke på 2 ampere, hvilket giver en effekt på 18 watt.

Læs også: iPhone 8 har mindre batteri – men understøtter nu hurtig opladning

Dermed vil den nye iPhone-oplader give omkring tre gange så høj en strømeffekt, hvilket vil resultere i en markant hurtigere opladning. Det vil derfor være første gang, at Apple inkluderer en oplader i æsken til iPhones, der understøtter hurtig opladning.

Fra 0 til 50 procent på 30 minutter

Allerede sidste år implementerede Apple understøttelse for hurtig opladning af iPhone 8, 8 Plus og X. Opladeren i æsken er dog ikke specielt hurtig, for den klarer kun op til 5 watt. Hvis man derimod køber de ikke så billige USB C-strømforsyninger til Mac-computere og et USB C til Lightning-kabel, kan man lade sine sidste års iPhones hurtigt op, men det bliver altså ikke længere nødvendigt, hvis Apple inkluderer den nye oplader i æsken.

Læs også: Rygte: Apples trådløse oplader, AirPower, er klar til september

Apple oplyser selv, at de nuværende iPhones kan lades op fra 0 til 50 procent på blot 30 minutter ved brug af de store Mac-opladere på henholdsvis 29, 61 og 87 watt. Om den lækkede iPhone-oplader på 18 watt kan lade de kommende iPhones lige så hurtigt op, er endnu uvist. Opgaven bliver heller ikke nemmere af, at batterierne i efterårets iPhones sagtens kan blive en tand større end i sidste års iPhones.

Opladere
Øverst: De nuværende iPhone-opladere. Nederst: Den nye iPhone-oplader.

USB C-port i stedet for den klassiske USB A-port

Det er ikke kun den markant højere strømeffekt, der er interessant ved den lækkede oplader. Det er porten i toppen af den også. Siden den første iPhone har Apple nemlig udstyret opladerne med den klassiske rektangulære USB A-port, men med indførelsen af USB C i flere og flere Mac-computere giver det efterhånden mening at tage skridtet til den nye port, der kan vende begge veje. Ulempen vil så være, at ladekablet ikke passer i alle ældre computere uden USB C-port – medmindre man har en adapter.

Flere producenter, blandt andet Google og Razer, har dog uden større problemer leveret opladere med USB C-port, så mon ikke også Apple kan?

Selv om selve adapteren har en USB C-port, må det formodes, at det kun er den ene ende af kablet, der kommer med USB C. Selv om det har været rygtet af flere omgange i de forgangne år, er der ingen tegn på, at Apple skifter Lightning-porten i de kommende iPhones ud med USB C. Derfor må kablet formodes at gå fra USB C til Lightning præcis ligesom dette kabel fra Apples webshop.