Hvordan lader du din mobil korrekt op? Se guide

Langt de fleste solgte mobilopladere i Danmark er defekte og farlige - se hvordan du finder de rigtige og hvordan du lader mobilen sikkert op.

Hvordan lader du din mobil korrekt op? Se guide

Sikkerhedsstyrelsen har netop færdiggjort og offentliggjort en stor gennemgang af mobilopladere. Og der er nedslående nyt. Se guide til, hvordan du finder en godkendt og korrekt fungerende oplader og hvordan du lader mobilen op på den mest sikre måde.

75 procent af solgte opladere i Danmark er defekte

Kun 25 procent af de mobilopladere, der sælges i Danmark er helt uden fejl og mangler. Det er alarmerende tal og Sikkerhedsstyrelsen opfordrer kraftigt til, at man grundigt tjekker CE-mærkningen på pakken er korrekt. Du kan læse mere her: De fleste solgte opladere i Danmark er defekte.

Hvis en oplader overopheder eller i øvrigt svigter, vil Sikkerhedsstyrelsen gerne have information om det. De slår fast, at de ikke kan kontrollere samtlige produkter på markedet, men anmeldelser giver dem mulighed for at se nærmere på produkter, der ikke lever op til kravene.

Se også: Telefoner med bedst batteritid

Gode råd til korrekt og sikker opladning af mobiltelefoner

Det er vigtigt, at man tager sine forholdsregler, når man lader op. Ud over at kontrollere mærkningen og handle hos en forhandler, man har tillid til, opfordres børn og voksne også til at følge nogle enkle råd, når telefonen skal lades op.

Man skal for eksempel undgå at placere telefonen på et underlag, der kan brænde. Man skal også holde øje med opladeren, når den er i brug. Man bør derfor ikke lade telefonen op, når man sover.

Det er også vigtigt, at man bruger en oplader, der passer til produktet – stik og teknik skal passe sammen. Ledning og stik må heller ikke have synlige skader og det advares også mod at dække ikke opladeren til, så den ikke kan komme af med varmen. Opladeren må gerne blive lun, men ikke meget varm

Se også: Nyheder om opladere til telefoner