LG’S ”første gaming laptop” har en RTX 3080 og 11th Gen Intel CPU

LG UltraGear 17G90Q beskriver producenten selv som sin første gaming-laptop og det er også en yderst kraftig sag. Se specs og info om pris.

LG’S ”første gaming laptop” har en RTX 3080 og 11th Gen Intel CPU

LG har præsenteret det, de kalder deres ”første gaming laptop”, nemlig UltraGear 17G90Q. Laptoppen på 17 tommer er udstyret med en 11. Gen Intel Tiger Lake H CPU og en NVIDIA GeFore RTX 3080 Max-Q grafikkort og kan konfigureres op til 32GB RAM og 1TB hukommelse.

Skruer man helt op på alle parametre, så får man altså noget af en kraftkarl af en laptop.

Laver glimrende laptops

Det er ikke første gang LG udvikler laptops, men tidligere har selskabet haft fokus på laptops til kontor og erhverv og ikke highend gaming-oplevelse. LG Gram 17, der kom tidligere i år, er for eksempel en rigtig god og let laptop til at arbejde på, men den har ikke kraftfuld GPU, hvilket gør den upassende til gaming.

LG har to laptops på sin webside med GPU fra NVIDIA, men de har begge den mindre GTX 1650. Til sammenligning er den RTX 3080, der sidder i den nye UltraGear 17G90Q, den hurtigste GPU, som NVIDIA for nuværende har til laptops.

Blandt andre specifikationer kan nævnes et 1080p IPS-skærm med 300 Hz refresh rate, 93Wh batteri, RGB-tastatur, fingeraftrykslæser i on/off-knappen og 1080p webcam. Den er konstrueret i aluminium og har en lækker grå/lilla farve.

lg ultragear gaming laptop

Se også: Priser på laptops

LG UltraGear 17G90Q til spillere

Selvom LG UltraGear 17G90Q er tiltænkt gaming, så har den alligevel en opsætning af fysiske stik.

Der er to USB-C-stik, heraf en USB 4, to USB-A stik, et høretelefonstik, HDMI-stik, ethernet og tilmed plads til microSD-kort. Opladningen foregår via et DC-stik.

Se også: SIM-kort til til laptops

Pris annonceres på CES 2022

Vi har endnu ikke fået nogen priser for 17G90Q, men ifølge LG kommer der flere detaljer om det ved CES 2022 i begyndelsen af januar. CES er et oplagt sted at præsentere en laptop som denne nærmere, da det er en af årets helt store forbrugermesser.

Laptoppen kommer først på markedet i USA og Sydkorea, og det sker også i begyndelsen af 2022.

Se også: Nyheder om gamer laptops

Emnet følges op

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på artiklen. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 27/11/2021 gik vi et spadestik dybere og bragte artiklen om Hvad er godt og skidt ved gaming på mobilen? – Forstættelsen om temaet kan læses her. Du kan læse absolut seneste nyt her.