Louis Vuitton lancerer tæskedyrt Android Wear-smartwatch

Det franske modehus Louis Vuitton er klar med Android Wear-uret Tambour Horizon. Uret har et prisskilt på helt op til 19.000 kroner.

Louis Vuitton lancerer tæskedyrt Android Wear-smartwatch

Med veletablerede mærker som TAG Heuer, Montblanc, Diesel, Tommy Hilfiger, Emporio Armani og Michael Kors er udvalget af specielle, og bekostelige for den sags skyld, smartwatches med Android Wear. Nu bliver porteføljen af Android Wear-ure udvidet med et nyt mærke: Louis Vuitton.

Det franske modehus lancerer nemlig uret Tambour Horizon, og ganske forventeligt er der tale om en ganske dyr sag. Mere om prisen senere.

Læs også: TAG Heuer lancerer hammerdyrt Android Wear-ur

“Kreativitet, innovation og konduite mødes med dette nye smartwatch, som er designet til at rejse jorden rundt med stil,” skriver Louis Vuitton på dets hjemmeside.

Her ses alle udgaver af det nye ur samt opladeren, som kan tilkøbes (men også medfølger).

Det nye ur er baseret på Louis Vuittons oprindelige Tambour-ur, hvor to af urets knapper er skrottet, mens kronen er beholdt. Den største forskel er dog, at det nu er Android Wear 2.0, der driver uret, og ikke traditionel urmekanik. Derfor har Louis Vuitton også udgivet en tilhørende app til iOS og Android, så uret kan parres med en iPhone eller Android-smartphone.

Skærmen er af AMOLED-typen og er derfor både mere strømbesparende og har et dybere sortniveau end de første smartwatches, som kom med LCD-skærme. Skærmen, som desuden har en opløsning på 390 x 390 pixels, er beskyttet med safirglas, som du næppe kommer til at smadre ved et uheld.

Uret måler 42 mm i diameter, mens tykkelsen er på 12,55 mm. Dertil er uret gjort vandafvisende i ned til 30 meters dybde. Hvad angår mekanikken er der sidste års Snapdragon Wear 2100-processor at finde, som er lavet specifikt til smartwatches for at få en så lang batteritid som muligt. Der er dertil 512 MB RAM og 4 GB lagerplads, hvilket holdes kørende af et 300 mAh batteri.

Der er altså ikke umiddelbart noget, som Louis Vuittons Tambour Horizon gør meget anderledes end konkurrenterne – ud over at der ingen pulsmåler er til at lave tracking af fitness og aktiviteter.

Læs også: Louis Vuitton beskytter dig mod solen

Til gengæld er Louis Vuitton ikke bange for at skille sig ud på prisskiltet. Som det næppe kan komme som en overraskelse, er uret nemlig en ganske bekostelig affære. Uret er lanceret i de tre forskellige varianter Graphite, Monogram og Black, som alle er udført i rustfrit stål med forskellige finishes. Dertil kan hver variant fås med tre forskellige remme.

De to førstnævnte varianter koster den nette sum af 2450 dollar eller 16.000 kroner, mens du skal af med endnu mere, 2900 dollar eller knap 19.000 kroner, for den sorte udgave. Android Wear-urene kan snart købes på Louis Vuittons hjemmeside.