Ring på vej med smart alarm og kamera til biler

Mangler du en smart bilalarm kunne amerikanske Ring snart have løsningen. Ring er nemlig på vej med en bilalarm, man let selv kan installere.

Ring på vej med smart alarm og kamera til biler

En bilalarm er ikke noget, man bare sådan lige selv installerer… eller er det? Ring er en amerikansk virksomhed, ejet af Amazon, der er bedst kendte for deres smarte dørklokker og sikkerhedskameraer, som er på vej med en smart bilalarm. Et kamera til bilen skulle også være på vej.

Se også: Nyt om elbiler

Sender notifikationer til din smartphone

Rings smarte bilalarm bliver en sort murstenslignende enhed med Rings branding og den karakteristiske neonblå cirkel. Som det fremgår af en supportside på Rings websted, vil alarmen til 59,99 dollars (451 kroner).

Let tilslutning

Ring bilalarmen tilsluttes til bilens OBD-II-diagnoseport. Herfra vil den kunne sende meddelelser direkte til en smartphone, når den for eksempel registrerer et forsøg på indbrud eller anden bevægelse i bilen. Det er også meningen, at den skal leveres med en sirene, som ejeren kan udløse på afstand. Den smarte bilalarm benytter Amazons Sidewalk-netværk (eller Wi-Fi) til at oprette forbindelse til internettet.

Hvornår kommer bilalarmen?

Det er dog ikke klart, hvornår Ring planlægger at lancere bilalarmen. I et tweet, der blev sendt som svar på en brugers spørgsmål i sidste måned, siger Ring, at de har et “bilalarmsystem på vej” med et link til den meddelelse, som de oprindeligt lavede i 2020. Virksomheden tilføjer, at de “stadig arbejder på nogle tekniske detaljer”, men sagde, at vi kan forvente en lancering “i løbet af det næste år eller deromkring”.

Ring Car Cam
Ring Car Cam er et kamera til bilen, der optager trafikken foran under kørsel.

Andre produkter fra Ring til bilen

Ud over bilalarmen skulle Ring angiveligt også være på vej med et Car Cam. Her er der tale om en enhed, der let monteres på instrumentbrættet, som optager video både indvendigt og udvendigt i bilen, og har mulighed for at kontakte alarmcentral, hvis man skulle have været ude for et biluheld.

Se også: Test af smarte enheder