Samsung fremviser skærm med indbygget blodtrykssensor

Samsung har præsenteret en nyudviklet skærmtype, der har både indbygget fingeraftrykslæser og blodtryksmåler, der kommer til smartphones i fremtiden.

Samsung fremviser skærm med indbygget blodtrykssensor

Elektronikgiganten Samsung, der producerer alverdens slags elektronik, har løftet sløret for en ny type skærm, der vil kunne anvendes i fremtidens mobiltelefoner. Det mest interessante ved denne nye såkaldte biosensorskærm er, at den har en indbygget blodtryksmåler.

Se også: Test af de nyeste mobiltelefoner

Hele skærmen kan aflæse fingeraftryk

Forretningsafdelingen for skærme hos Samsung, Samsung Display, har præsenteret en ny generation af OLED-paneler, som ifølge producenten kan aflæse fingeraftryk overalt på skærmen og derudover kontrollere brugerens puls, blodtryk og stressniveau ved blot et tryk på skærmen.

Normalt er fingeraftrykssensoren i mobiltelefoner monteret under skærmpanelet som et separat modul, og kan kun registrere fingeraftryk inden for en meget begrænset del af skærmen.

Samsungs nye “Sensor OLED Display” udvider derimod denne følsomhed til hele skærmen ved at integrere en lysfølsom organisk fotodiode (OPD) i selve panelet.

Det betyder altså, at man i en nær fremtid blot kan placere fingeren et sted skærmen, uden at skulle ramme et lille afgrænset område.

Den nye Sensor OLED skærm

Skærmen tjekker hjerte-kar-sundheden

Den mest interessante funktion ved den nye skærm er dog, at den også har indbygget en biosensor. Det betyder, at Sensor OLED Display kan kontrollere hjerte-kar-sundhed, herunder blodtryk, når der placeres to fingre på skærmen.

“For at kunne måle en persons blodtryk nøjagtigt er det nødvendigt at måle blodtrykket på begge arme”, står det i pressemeddelelsen fra Samsung Display.

“Sensor OLED-displayet kan registrere fingre fra begge hænder samtidigt, hvilket giver mere præcise sundhedsoplysninger end eksisterende wearable-enheder.”

Samsung siger, at systemet fungerer, fordi OLED-lyset reflekteres forskelligt afhængigt af blodkarrenes sammentrækning og afslapning inde i fingeren. Dette kan OPD’en genkende og konvertere til en blodtryksmåling.

Kommer i en nær fremtiden

Samsung gav ikke oplysninger om nøjagtighedsgraden eller hastigheden af den nye Sensor OLED-skærm. Samsung er dog overbeviste om, at teknologien i den nye skærm kommer til smartphones i en nær fremtid.

Se også: Seneste nyheder om mobiltelefoner