Samsung Galaxy Ring: Den smarte ring bliver en realitet

Samsung Galaxy Ring blev teaset, da Samsung lancerede S24-serien. Den smarte og intelligente ring kan blive officielt lanceret til sommer.

Samsung Galaxy Ring: Den smarte ring bliver en realitet

Samsung Galaxy Ring har cirkuleret på rygtebørsen i et stykke tid efterhånden, og vi har endelig fået et officielt smugkig på den ”intelligente” ring, eller smart ring, som man også kan kalde denne type ringe.

Samsung gav nemlig et smugkig på den i går til selskabets Unpacked-event, hvor de lancerede Galaxy S24 og Galaxy S24+ samt Galaxy S24 Ultra.

Se også: Test Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung fokuserer på sundhed på Galaxy Ring

Smarte ringe kan være på vej til at blive den næste store ting inden for wearable-teknologi, hvor de tilbyder et diskret og alsidigt alternativ til smartwatches og fitnessarmbånd.

En smart ring er en bærbar elektronisk enhed fyldt med sensorer, målere og NFC-chip, der er designet til forskellige anvendelser ud over traditionel fitness-tracking.

Samsung fokuserede primært på sundhed i teaseren for Galaxy Ring. Den beskriver de som en “kraftfuld sundheds- og wellness-enhed”, der har som mål at ”revolutionere fremtidens sundhedsvæsen”.

Det blev også til en ultrakort video med Galaxy Ring:

Som en smart wearable-enhed forventes Galaxy Ring at tilbyde en række sundheds, trænings og wellness-funktioner, som man i dag kan få med fitness trackere. Det gælder for eksempel antal skrift, tilbagelagt distance og antal forbrændte kalorier.

Tanken med en smart fitness-ring er, at den er endnu lettere at bruge i hverdagen end en fitnesstracker.

Se også: Bedste smartwatch til Android mobiler

Pulsmåler, kontaktløs betaling og nøgle til hjemmet

De mere avancerede smart ringe kan også måle puls, iltniveau i blodet og blodtryk. De kan også spore søvnmønstre og give indsigt i søvnkvalitet og -forstyrrelser. Derudover kan de bruges til kontaktløse betalinger, to-faktor-autentificering til online-login, mens kommende funktioner inkluderer biometriske autentificeringsmetoder som fingeraftryksscanning og ansigtsgenkendelse.

Der er også smart ringe på markedet, der fungerer som nøgler til hjemmet, bilen eller kontoret.

Skal den være rigtig interessant i forhold til andre produkter på markedet, så bør den få funktioner, der rækker ud over basale sundhedsfunktioner og omfavne nogle af de funktioner – hvis ikke alle – som er beskrevet herover.

Se også: De bedste fitness trackere

Lancering til sommer?

Mens detaljerne om funktionerne på Galaxy Ring stadig er yderst sparsomme antyder teaseren, at Samsung snart er klar til at introducere Galaxy Ring som en betydelig spiller på markedet for wearables.

Nu har Samsung teaset for den og vi forventer en lancering til sommer, formentlig sammen med Galaxy Flip6 og Fold6, næste generation af Samsungs foldbare telefoner.

Prisen nævnte Samsung ikke, men prisen på de bedste smart ringe løber hurtigt op i et par tusind kroner.

Tre gode smart ringe

Kan du ikke vente til sommer med at få fingre i en smart ring, så kan du kigge på en af nedenstående, som er blandt de bedste i kategorien.

Oura Ring

Har funktioner måling af søvnkvalitet, iltniveauet i blodet samt af pulsen døgnet rundt og giver indsigt i ens træning. Ringen er kompatibel med både iOS og Android, er vandafvisende op til 100 m og batteriets levetid er op til 7 dage.

Pris: Cirka 2.000 kroner.

Ultrahuman Ring AIR

Har fokus på sundhedssporingsfunktioner og overvåger vitale signaler som puls og iltmætning i blodet og måler også din søvnkvalitet. Den er vandafvisende ned til 100 meter og har batterilevetid på op til 6 dage.

Pris: Cirka 2.500 kroner

RingConn

RingConn er designet til personer med en aktiv livsstil og den kan give indblik i din fitnesspræstation, søvnstadier, stressindeks og tilbyder sporing af puls og iltmætning i blodet hele dagen. Den er IP68-certificeret og kan klare at komme ned i 1 meter dybt vand i 30 minutter.
Batteriets levetid er op til 7 dage

Pris: Cirka 2.000 kroner