Samsung Galaxy Watch godkendt til måling af uregelmæssig hjerterytme

Samsung har fået vigtig godkendelse til Galaxy Watch af myndigheder, så uret kan bruges til at advare om uregelmæssig hjerterytme.

Samsung Galaxy Watch godkendt til måling af uregelmæssig hjerterytme

Apple Watch fik FDA-godkendelse for sin evne til at registrere atrieflimren (AFib), en tilstand, der er kendetegnet ved en uregelmæssig hjerterytme, som kan føre til slagtilfælde, hjertesvigt og andre komplikationer. Nu er turen så også kommet til Samsung Galaxy Watch.

Funktionen Irregular Heart Rhythm Notification (IHRN), uregelmæssig hjerterytme på dansk, i Samsung Health Monitor-appen har nemlig fået FDA-godkendelse.

FDA står for Food and Drug Administration og er en amerikansk organisation ansvarlig for at beskytte folkesundheden i USA, når det blandt andet gælder medicin, biologiske produkter og medicinsk udstyr.

Det er med andre ord en vigtig organisation at modtage blåstempling fra, når det gælder medicinsk udstyr og når en de giver en blåstempling som denne til Galaxy Watch, så er vejen også banet for en blåstempling i Europa og Danmark. Der er dog ingen yderligere informationer om dette.

Se også: Find bedste smartwatch

Overvåger hjerterytmer på håndleddet

Sammen med Health Monitor-appens eksisterende EKG-funktion overvåger IHRN-funktionen proaktivt hjerterytmer, der tyder på atrieflimmer direkte fra håndleddet.

Godkendelsen er naturligvis noget, som Samsung er meget begejstrede for at få og forklarer at funktionen er designet til at hjælpe millioner af mennesker rundt om i verden, som måske ikke er opmærksomme på en potentiel risiko for hjertet.

Se også: Priser på smartwatch

Atrieflimmer eller arytmi er advarselstegn på hjerteproblemer

Atrieflimmer eller arytmi betragtes i vid udstrækning som et advarselstegn for større hjerterelaterede problemer, der kan øge risikoen for slagtilfælde og hjertesvigt. Desuden er nogle af symptomerne på arytmi asymptomatiske eller endog tavse, hvilket gør, at folk ikke er klar over deres risiko.

Med den godkendte funktion får man nu endnu en metode til at bruge Galaxy Watch og Samsung BioActive-sensoren til at registrere unormalt høj eller lav puls.

Når funktionen er aktiveret i Samsung Health Monitor-appen, kontrollerer den uregelmæssige hjerterytmer i baggrunden via Galaxy Watch’s BioActive Sensor. Hvis et bestemt antal på hinanden følgende målinger er uregelmæssige, advarer Galaxy Watch brugeren om potentiel arytmiaktivitet og opfordrer brugeren til at tage et EKG med uret for at få en mere præcis måling.

Se også: Bedste ure til fitness

Opdatering med uregelmæssig hjerterytme klar med One UI 5 Watch

Meddelelsesfunktionen for uregelmæssig hjerterytme vil være tilgængelig som en del af det nyligt annoncerede One UI 5 Watch, der først kommer til de kommende Galaxy Watch-enheder senere i år og senere udvides til tidligere udgaver.

Det er vigtigt at bemærke, at hverken Samsung Galaxy Watch eller Apple Watch kan erstatte lægelig rådgivning eller diagnose