Samsung: Ikke flere Android Wear-smartwatches fra os

Samsung har lavet sit sidste smartwatch med Android Wear som styresystem og satser i stedet fuldt ud på det hjemmebryggede Tizen-styresystem.

Samsung: Ikke flere Android Wear-smartwatches fra os

Samsung har efterhånden en ganske stor portefølje af wearables og smartwatches, men den sydkoreanske producent har ikke helt kunne bestemme sig for, hvilket styresystem der skulle satses på.

I 2013 introducerede Samsung uret Galaxy Gear med det helt normale Android som styresystem for senere at udskifte styresystemet fuldstændigt til firmaets eget Tizen i en softwareopgradering.

Læs også: Samsung Galaxy Gear smartwatch får Tizen-opdatering

Året efter lancerede Google Android Wear, som er dets styresystem specifikt optimeret til smartwatches både i brugerfladen og i maskinrummet. Derfor tog Samsung få måneder efter skiftet tilbage til Android i form af Wear-udgaven, da den sydkoreanske producent lancerede uret Gear Live. Blot få måneder forinden havde Samsung ellers lanceret sit første ur med Tizen – det var uret Gear 2.

Efter at have prøvet sig frem med Android Wear, skulle der kun gå et halvt år, før Samsung skiftede tilbage til Tizen, hvilket alle efterfølgende smartwatches fra producenten også har været udstyret med. De mange skift mellem Android og Tizen har altså gjort det noget uklart, hvilket styresystem Samsung rent faktisk tror på.

Læs også: Google konfronterer Samsung omkring deres smartwatchstrategi

Nu bekræfter en Samsung-chef dog over for hjemmesiden Fast Company, at valget endegyldigt er faldet på det hjemmelavede Tizen, da der hverken er ure med Android Wear under udvikling eller planlægning.

Årsagen hertil skulle være, at Tizen er mere batterivenligt, og at Samsung også benytter Tizen til flere andre typer af produkter, bl.a. tv og køleskabe, lyder det fra chefen.

Med andre ord skal du altså ikke sætte næsen op efter en dag at få fingrene i et nyt smartwatch fra Samsung, der kører med det nye Android Wear 2.0, som blev lanceret ved sidste uges Google I/O 2016.

Seneste nyt om temaet

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 19/2/2016 gik vi videre med artiklen; Smartwatches sælger nu bedre end schweiziske ure – Forstættelsen om temaet kan læses her. Få også seneste nyt om sagen her.